Korkut: Bakarken geleceğin güzel Erzurum'unu görüyorum

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Üç Kümbetler de uygulamayı sürekli kontrol ederken, zaman içerisinde ilginç enstantaneler de ortaya çıkıyor.

admin
admin
28 Eylül 2017 Perşembe 07:44
Korkut: Bakarken geleceğin güzel Erzurum'unu görüyorum

Projenin her adımını takip eden Ali Korkut, projenin ufkuna bakan görüntüsü için "Ufukta en büyüğü var. Projenin tamamlanmış halini hayal ediyordum, çekmişsiniz. Erzurum'un değişiminin simgesine bakıyorum, geleceğin burada olduğunu görüyorum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2011 yılı Nisan ayında kamulaştırma çalışmaları başlayan proje için her adımda büyük engellerle karşılaşıldığını söylüyor. 150.000 metrekare alanda 133 ada, 969 parselde 820 bina kamulaştırması gerçekleşmiş. Yalnızca 100 milyon lira civarında kamulaştırma için hak sahiplerine ödeme yapılmış. Ali Korkut, büyük çoğunluğu rıza pazar yapılan anlaşmaların vatandaşı ev sahibi yaptığının altını çiziyor. Projeye KUDAKA katkısı ise 20 milyon lira civarında gerçekleşmiş. Kamulaştırmalar 2013 yılına kadar tamamlanmış. Projenin gecikmesiyle ilgili ciddi sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Ali Korkut, "Çok ciddi engeller ile karşılaştık, uzun bir süre yol alamadan bekledik. Bizi sevindiren tek şey, bütün engellerin kalkmasıyla projede uygulama safhasına geçebilmiş olmamızdır. Erzurum insanı şuna inansın; bu ve benzeri projeler tamamlandığı zaman şehrin ufku, ekonomik bakışı ve yapısı değişecektir. Ufukta çok güzel şeyler görüyorum. Allah izin verirse 2019 yılı itibariyle projemizin yüzde 70'in üzerinde bir gerçekleştirmeyle ortaya çıkacağını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Ali Korkut, alanda 16 sivil mimari örneği bulunduğunu hatırlatarak "Erzurum konaklarının ayakta kalanlarını zaten muhafaza ediyoruz. Yıkılan ve ayakta kalamayanları ise aslına uygun olarak yeniden ele alıyoruz. Yine İlhanlı'dan Osmanlıya birçok tarihi eserimiz var. Bunlarda gerekli bakımları ve yeni sunumlarıyla ele alınacaktır. Erzurum, Doğu Anadolu'nun bölgesi bunu biliyoruz. Üç Kümbetler ise Bölgenin ve Erzurum'un kültür turizm merkezi konumunda. Alandaki eser zenginliği, ilk yapılan ile son yapılan arasındaki 800 yılı bulan tarih aralığı ile bölge gerçekten göz bebeği noktasında. Batı'da çok şehirde örneğine rastladığımız gibi bu kültür değerlerimizi gereği noktasında sunacak adımları attık, atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut, Erzurum merkezinin tarihi ve kültürel zenginlik içerisinde yüzdüğünü anımsatarak "Bu bölge yakın bir gelecekte gerçek hüviyetine kavuşacaktır. Bizim yaptıklarımıza başka çalışmalar eklenecektir. Örneğin Erzurum Kalesi çevresi Üç Kümbetler ile buluşacak. Muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak. Gelecek için ufukta çok güzel şeyler görüyorum, Erzurum için umutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.