Korkmaz’dan ‘Muhtarlar Günü’ mesajı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Korkmaz, Muhtarlık müessesesinin 19 Ekim 1829 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

admin
admin
19 Ekim 2020 Pazartesi 00:14
Korkmaz’dan ‘Muhtarlar Günü’ mesajı

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, “Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinden köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir.” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Korkmaz, Muhtarlık müessesesinin 19 Ekim 1829 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun girişimleri sonucu 19 Ekim tarihinin ‘’Muhtarlar Günü’’ olarak kutlanmasının 19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi ile kabul edildiğine dikkat çeken Korkmaz, “Bu yıl ‘Muhtarlar Günü’nün beşinci yılını kutluyoruz. Hepimizin Muhtarlar Günü kutlu olsun. Muhtar yüreğini ortaya koyar, zamanından, sıhhatinden, sağlığından, sosyal hayatından, aile hayatından fedakarlık ederek tüm samimiyeti ve tarafsızlığı ile mahalle halkına hizmet eder, mahallenin sorunlarını dile getirir Devletin kurumlarına bildirir ve çözüm üretir. Muhtar vatandaştan gelen bireysel sorunlarla mutlaka ilgilenir. ‘Ben bu konuyu anlamadım, benim ilgi alanıma girmiyor’ diyemez, sorun ne olursa olsun çare bulmak için mücadele eder. Muhtar gizli kalmak şartı ile mahallenin fakirini fukarasını, yetimini öksüzünü gözardı edemez, dertlerine ortak olur. Yaşlısına hürmet eder, hastasına hekim, suçlusuna mağduruna avukat olur.“ dedi.

“Aslında Muhtar daha ziyade kara gün dostudur.” diyen Cemal Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: Yalnızca mahallesindeki afette deyil, ulusal bir felakette de en ön saftadır. Bugün olduğu gibi... Pandemi döneminin ilk günlerinden itibaren bugüne kadar dur durak demeden her gün sahadayız. Yaşlılara, hastalara hizmette, covid hastalarını ziyarette, esnafı denetleme de, pandemi nedeni ile işsiz kalan gençlere iş bulmakta, fakire fukaraya erzak bulup taşımakta, muhtarı zaman, saat, mesai saati gözetmeksizin görev başında bulursunuz. Bu görevlerinden dolayı yoruldum diyen muhtara rastlayamazsınız... Pandemi döneminde onlarca muhtarımız coronavurüs hastalığına yakalandı, karantinaya alındı, yakınları dahil olmak üzere vefat edenler oldu. Bunların haberlerini basında göremezsiniz. Çünkü muhtar bu durumdan dolayı ağlamaz, sızlamaz, reklam yapmaz. Muhtar ve ailesi sağlık açısından yüksek risk altındadır. Yüreğini ortaya koyar, çalışmasını aksatmaz, bunun için prim almaz, devlet ile pazarlık etmez. Bu duygu ve düşüncelerle bugünün ‘’Muhtarlar Günü’’ ilan edilmesine vesile olan siyaset kurumlarına ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna teşekkür ediyorum. Geçmişte bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımıza gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum. Ayrıca, bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş, ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.