KÖMÜR KUYRUĞU

Türkiye'nin büyük bir bölümünde bahar havası yaşanırken yurdun doğusunda ise kara kış hükmünü sürdürüyor.

27 Mart 2012 Salı 13:01
KÖMÜR KUYRUĞU
Erzurum'da kömür alabilmek için saatlerce bekleyen vatandaşlar izdihama neden oldu. 

Yakutiye ilçesinde bu sene kışın uzun ve ağır geçmesi nedeniyle dar gelirli ailelere ek kömür yardımı yapılmaya başlandı. Yakutiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) kömür dağıtılacağını haber alan yüzlerce dar gelirli aile vakfın önüne adeta hücum etti. Yoğun izdiham üzerine bölgeye tedbiren polis ekipleri de sevk edildi. Daha sonra vakıf görevlileri kayıtlı listeye göre isim isim vatandaşları çağırarak kömür yardımı yapılabilmesi için gerekli evrakları teslim etti. 

Saatlerce kömür alabilmek için kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, "Her yere bahar gelsede Erzurum'da daha kış şartları sürüyor. Hava sıcaklığı geceleri oldukça soğuk. Kömürümüz bitti. İşimiz, gücümüz de yok. Aldığımız kömürler bitti. Kömür alabilmek için uzun süredir beklemek zorundayız" dedi. 

Öte yandan, vakıf yetkilileri dar gelirli bin 500 aileye 1,5 ton kömür yardımı yapılacağını belirtti. 

Editör

Son Güncelleme: 27.03.2012 22:26
Anahtar Kelimeler:
KÖMÜR KUYRUĞU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.