KIŞ KAPIDA, ARAÇLARINIZIN BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Araçlarına kışlık bakım yaptırmak isteyen Erzurumlu sürücüler, sanayinin yolunu tutmaya başladılar. Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların kışlık bakıma alınma zamanlarının da geldiği kaydedilirken, 25 yıllık oto tamirci Kenan Yiğit, “Araçlar da insan gibidir, bakmaksanız, sizi yolda bırakır” uyarısında bulundu.

04 Ekim 2011 Salı 10:03
KIŞ KAPIDA, ARAÇLARINIZIN BAKIMINI İHMAL ETMEYİN
Erzurum’da ağır kış koşulları nedeniyle araçların daha çok bakıma ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kenan Yiğit, bakım yaptırılmadan girilecek olan kış mevsiminin, sürücüler için sorun anlamına geleceğini belirtti.
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte bakım için gelen araç sayısında kısmen de olsa canlanma gözlendiğini dile getiren Yiğit, “İşlerimiz geçen yıllara oranla kötü olsa da, yaz mevsimine oranla daha hareketli. Ama tavsiyemiz, havaların daha fazla soğumasını beklemeden araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasıdır” diye konuştu.
Araçların kışlık bakımının 100 TL’den başlayıp, model ve markaya göre değiştiğini anlatan oto tamircisi Kenan Yiğit, bakım masrafının ortalama 200-300 TL’yi bulduğunu ifade etti.
Araçlarda kışlık bakımın, model ve markaya göre değiştiğini aktaran Kenan Yiğit, “Kışa girmeden önce klimalı otomobillerde polen filtresinin değiştirilmesi ve kalorifer hortumlarının mutlaka elden geçirilmesi gerekmektedir” dedi.
Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifriz kullanılmasını tavsiye eden Yiğit, soğutma sistemini korozyona karşı korumak için yaz-kış kullanılması gereken antifrizin, kışın da, soğutma sisteminin donmasını önlediğini kaydetti.

HAVA FİTRESİNİN BAKIMI
Oto Tamircisi Yiğit, araç bakımı ile ilgili olarak şu tavsiyelerde bulundu: “Kış mevsiminden önce hava filtresini kontrol etmek, temizlemek veya kullanılmayacak durumdaysa değiştirmek gerekir. Camı temizlemeye yarayan fıskiyeler sudaki kireç nedeniyle zamanla tıkanabilir. Yine tüm cam sileceklerinin kış ayarlarının zorlu koşullarında iyi performans göstermesi için aşınmışsa değiştirilmesi gerekir. Otomobilin yola tutunmasını sağlayan lastiklerin diş derinliğinin 3 mm'nin altına düşmemesi gerekir. Eğer kışın karlı yollarda kaymak istemiyorsanız, mutlaka lastiklerinizi kontrol ettirin”
Yine kışlık bakımın en önemli parçasının yağ kontrolü ve değişimi olduğunu anlatan Kenan Yiğit, sürücülere, bakım yaptırmadan kışa girmemeleri çağrısında bulunarak, “Sürücülerimiz, hem kendilerinin, hem de başkalarının can ve mal güvenliklerini düşünmeli, bakımsız araçlarla trafikte seyretmemelidirler” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.