KIRIKKALE VALİLİĞİ'NE MÜKERREM ÜNLÜER ATANDI

Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın emekli olmasıyla boşalan Kırıkkale Vali Vekilliğine Ankara’dan atama yapıldı.

admin
admin
12 Mayıs 2016 Perşembe 11:19
KIRIKKALE VALİLİĞİ'NE MÜKERREM ÜNLÜER ATANDI
Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın emekli olmasıyla boşalan Kırıkkale Vali Vekilliğine Ankara’dan atama yapıldı. 

Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ın 1 Mayıs 2016 tarihde yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan Kırıkkale Valiliğini, bir süredir Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner vekaleten yürütüyordu. İçişleri Bakanlı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer Kırıkkale Vali Vekili olarak görevlendirildi.

MÜKERREM ÜNLÜER KİMDİR?

1964 yılında Erzurum’da doğdu. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1989-1992 yılları arasında Erzurum kaymakam adaylığı, daha sonra sırasıyla Isparta Gelendost, Artvin Yusufeli, Elazığ Palu, Sakarya Ferizli Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevlerini yürüttü.

Bir yıl süre ile İngiltere’de eğitim, 26 gün süreli olarak Japonya’da Afet yönetim Kursu ve İçişleri bakanlığının düzenlemiş olduğu çok sayıda Mülki İdare seminerlerine katılmış ve Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. Görev yaptığı süre içerisinde 9 adet takdirname 1 adet teşekkür belgesi almış ve 1 kez de maaş ödülü ile ödüllendirildi.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri görevindeyken 02.08.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Bayburt Valiliği görevine atandı. 2014 yılında Bayburt Valisi iken İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile İçişleri Bakanlığına Müsteşar Yardımcılığına getirildi.

Mükerrem Ünlüer evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce biliyor. 

Editör

Son Güncelleme: 12.05.2016 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.