KİREMİTCİ, GENEL SEKRETERLİĞE ATANDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Kiremitci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tasvipleriyle kuruma Genel Sekreter olarak atandı.

07 Ağustos 2014 Perşembe 19:39
KİREMİTCİ, GENEL SEKRETERLİĞE ATANDI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in isteği ve İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne atanan Kiremitci, Türkiye'de ekonomi, finansal yönetim ve ulaşım alanlarında sayılı isimler arasında yer alıyor. Bürokratik ve siyasi yaşamında sürekli başarılara imza atan Kiremitci, ülkenin önemli holding, şirket, vakıf ve derneklerinde aktif yönetici olarak görev aldı.
 
ALI RIZA KİREMİTCİ KİMDİR?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, 1956 yılında Zonguldak'ın Devrek ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi  İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra aynı okulda iktisat alanında master yapan Kiremitci, daha sonra çalışma hayatına atıldı. Başarılı yönetici, 10 yıl ECA Elginkan Holding ve 3 ayrı şirkette üst düzey yönetici olarak görev aldı. Mehmet Sekmen'in Kartal'da Belediye Başkanı olduğu dönemde aynı kurumda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kiremitci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başta Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanlığı olmak üzere 4 ayrı biriminde daire başkanlığı yaptı. 2.5 yıl İETT Genel Müdür Yardımcılığı vazifesiyle metropol kentin ulaşım sorunlarını gideren bürokrat,  çeşitli şirket, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal projelerinde de yer aldı. Kiremitci, AK Parti Kartal İlçe Başkanı, Kartal İlçesi İl Genel Meclis Üyesi ve 1995 genel seçimlerinde Milletvekili Adayı olarak siyasi kulvarda milletine hizmet etti. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde doktora yapan Genel Sekreter Kiremitci, evli ve iki çocuk babasıdır. Kiremitci, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 07.08.2014 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.