KENDİNİ İMAM OLARAK TANITAN ŞAHIS ESNAFI DOLANDIRDI

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde kendini imam olarak tanıtarak esnaflardan para ve kartvizit toplayan şahıs, daha sonra ise esnafları telefonla arayarak dolandırdı.

13 Temmuz 2015 Pazartesi 16:09
KENDİNİ İMAM OLARAK TANITAN ŞAHIS ESNAFI DOLANDIRDI
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde kendini imam olarak tanıtarak esnaflardan para ve kartvizit toplayan şahıs, daha sonra ise esnafları telefonla arayarak dolandırdı.

Olay, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendini imam olarak tanıtan M.A. isimli şüpheli, Ramazan Bayramı öncesinde camilerde temizlik yapılacağı gibi bahaneler öne sürerek 1 hafta boyunca esnaftan para topladı. Yardım eden esnaftan kartvizit de alan şüpheli şahıs, kendince zengin esnafları belirleyip, telefon numaralarına ulaşmanın yöntemini buldu. Belirlediği esnafları daha sonra telefonla arayıp kendini hakim, savcı, polis, asker, GSM operatörü yetkilisi gibi tanıtan M.A., esnafları dolandırdı.

Esnaftan imam unvanıyla para toplayan M.A., bugün ise bir kafede yemek yerken kendisine daha önceden yardım eden bir esnaf tarafından fark edildi. Aynı zamanda Erzurum Matbaa Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı olan esnaf Hikmet Karaca, durumdan şüphelenerek konunun peşine düştü. Şüpheli şahsın imam olmadığı ve birçok vatandaşı dolandırdığı ortaya çıktı. Bugün bir iş merkezi içerisinde yine dolandırıcılık yapmaya çalışırken yakalanan şüpheli şahıs, esnaf tarafından dövüldü. Şahıs daha sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Erzurum Matbaa Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, kendisinin de şüpheli tarafından dolandırıldığını ifade ederek, “Kendini imam tanıtıyor, esnafı camiye yardım bahanesiyle dolandırıyor. Esnafın kartvizitlerini toplayıp telefon numaralarına ulaşıyor. Daha sonra hakim, savcı rolüyle insanları arayıp, terör örgütü suçundan aranıyorsunuz ve benzeri inandırıcı numaralarla halkı tehdit edip para dolandırıcılık yapıyor. Bunlar böyle bir telefon dolandırıcılık çetesi. Ben de o gün cami için 150 TL yardım ettim, daha sonra baktım bizim imam kafede oruç yiyor. Bu nasıl imam dedim kendi kendime görünce, oruç yiyen imam mı olur dedim ve peşine düştüm bu konunun” diye konuştu.

Öte yandan, polis merkezinde ifadesi alınan şüpheli daha sonra dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Emniyet yetkilileri, kendisini hakim, savcı, polis, asker ve GSM operatörü yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcıların çok çeşitli yöntemlere başvurduklarını belirterek, vatandaşları uyardı.

Editör

Son Güncelleme: 13.07.2015 16:10
Anahtar Kelimeler:
ErzurumYakutiyeSahte Imam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cavit 2015-07-13 20:37:03

Hikmet abi Tşk ler . Hafiye gibi çalışmışsın iyi bir vatandaşlık görevini yapmışsın . Slm ve syg lar