Kazada yaralanan böbrek hastası hastanede öldü

Erzurum'da böbrek hastalarını taşıyan servis aracının takla atması sonucu ağır yaralanan yolculardan biri daha hayatını kaybetti.

01 Eylül 2011 Perşembe 20:40
Kazada yaralanan böbrek hastası hastanede öldü
Aynı kazada ağır yaralanan ve yoğun bakımda bulunan 2 kişinin ise hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.
Aşkale ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki böbrek hastalarını Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi diyaliz ünitesine taşıyan Cahit Şimşek idaresindeki 25 DZ 190 plakalı servis minibüsü, dün sol ön lastiğinin patlaması sonucu takla atmıştı. Kazada servis aracında bulunan 7 diyaliz hastasından biri olan Nafiz Aktaş, hastanede yaşamını yitirdi. Aktaş'ın cenazesi Musadanışman köyünde toprağa verildi.
Aynı kazada ağır yaralanan Mahşeker Yılmaz ile eşi Mucip Yılmaz'ın tedavileri Aziziye Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde sürüyor. Diğer yaralılar, Şerafettin Şimşek, sürücü Cahit Şimşek, Veyis Kaban, Dursun Kaban, Bilal Artuk ve Osman Polatlı'nın ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Aşkale Devlet Hastanesi'ne diyaliz ünitesi kurulmasını isteyen yaralı yakınlarından Murat Bingöl, "Sayın Sağlık Bakanı 2 yıl önce Aşkale Devlet Hastanesi'ne diyaliz servisi kurulacağına dair söz vermişti. Sayın Bakan'ın bu sözünü yerine getirmesini bekliyoruz." şeklinde tepki gösterdi.
Öte yandan kazayla ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sezai 2021-10-02 15:01:29

Allah rhmet etisn