KARDA ÇIPLAK EYLEM

Erzurum’da Türk Sağlık-Sen üyeleri sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde haksızlık yapıldığını öne sürerek kar üzerinde çıplak ayakla eylem yaptı.

20 Aralık 2012 Perşembe 16:24
KARDA ÇIPLAK EYLEM
Atatürk Üniversitesi kampüsünde bulunan Yakutiye Araştırma Hastanesi önünde toplanan Türk Sağlık- Sen üyeleri, karda eylem yaptı. Ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla kar üzerinde basın açıklaması yapan sendika üyeleri, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde haksızlık yapıldığını öne sürdü. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Erzurum Türk Sağlık-Sen Üniversite Şube Başkanı Bülent Çakmur, “Hak arama yolunda üşüme yoktur. Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde uğradıkları bir diğer haksızlıkta gelir vergisi alınmasıdır. Kamuda hiç kimsenin ek ödemesinden gelir vergisi alınmazken sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden gelir vergisi alınmaktadır. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması gereklidir.

Diğer bir konumuzda hastanemizde uygulanan pozitif ayrımcılıktır. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin hiçbir üniversite hastanesinde öğretim üyeleri kapısı, öğretim üyeleri asansörü, öğretim üyeleri otoparkı gibi bir ayrımcılık göremezsiniz. Bu uygulamalara derhal son verilmelidir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2012 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.