Karayazı’ya Canlı Hayvan Pazarı

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Karayazı ilçesine yaptırılan Canlı Hayvan Pazarı'nın inşaatında sona gelindi.

admin
admin
22 Ekim 2018 Pazartesi 13:13
Karayazı’ya Canlı Hayvan Pazarı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen Canlı Hayvan Pazarı yatırımında sona yaklaşıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulan Karayazı Canlı Hayvan Pazarı’nın çevre ilçelere de hizmet vereceğini belirtti.

Kentte tarım ve hayvancılığı desteklediklerini aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Karayazı'da hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde besiciler ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Karayazılı kardeşlerimize söz verdik, hamdolsun sözümüzü tuttuk. Karayazı'nın diğer il ve ilçelerin geçiş güzergahına yakın oluşu nedeniyle buraya kurulan Canlı Hayvan Pazarının önemi daha da artacak."

Sekmen, Canlı Hayvan Pazarları projesinin hayvancılık sektöründe sadece kentsel değil bölgesel gelişime de katkı sunduğunu vurgulayarak, söz konusu hayvan pazarının kurulmasıyla salgın hayvan hastalıklarıyla mücadelede daha etkin bir çalışma yapılacaklarını aktardı.

Hayvan refahını ön planda tutacaklarına işaret eden Sekmen, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum'a değil bölge hayvancılığına da katkı sunulacak. Kurulacak pazarda açık ve kapalı padok, nizamiye girişi, idari bina, kafeterya, mescit, lavabo, veteriner hekim odası ve ayrıca gübre çukuru yer alıyor."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.