KARAYAZI'DA NELER OLUYOR?

Karayazı Belediyesi’nin Erzurum İl Özel İdaresi’ne ait 160 metre karelik arsayı işgal ettiği iddia edildi. Erzurum İl Genel Meclisi’nin gündeme gelen konuda son kararı Mevzuat Karar Komisyonu verecek.

08 Aralık 2012 Cumartesi 09:40
KARAYAZI'DA NELER OLUYOR?

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi

Daha önce Pusula Gazetesi’nin gündeme getirdiği ‘Tapusu olmayan ilçe’ yorumlarıyla anılan Karayazı ilçesinde 27 yıldır çözülemeyen tapu sorununda bu kez ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Bir dönem 1, 2 ve 3’nolu parsele bölünen yerleşim biriminde hazinenin, aralarına PTT, Jandarma ve Adliye’nin de bulunduğu kamu kurumlarına kadastro çalışmalarının iptali için 2004 yılından beri süre gelen davaların yanı sıra bu kez Karayazı Belediyesi’nin İl Özel İdaresi’ne ait olan araziyi izinsiz kullandığı tespit edildi. Arsayı okul yapımı için devlete bağışlayanların şikayeti üzerine devreye giren Erzurum İl Genel Meclisi’nin gündeme getirdiği konuda, tüm üyeler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Devlet kurumunun devlete ait araziyi nasıl kimseye haber vermeden iş yeri yapıldığına bir anlam veremeyen üyeler, şimdilerde ilgili problemin nasıl aşılacağını kara kara düşünür oldular. Erzurum İl Genel Meclisi, Karayazı Belediyesi’nin Özel İdare’ye ait 160 metrekarelik işgal ettiği arsanın satışında önemli bir problemle karşılaştı. Arsanın satışı, Yeni Belediye Yasası ve arsanın şartlı bağışlanması nedeniyle İl Genel Meclisi çıkmaza girdi. Konu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Özel İdare Mali İşler Daire Başkanı Lütfü Karakaş, sorunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Karakaş, şöyle dedi:

“Karayazı ilçesinde yatılı ilköğretim okulunun bulunduğu arsa İl Özel İdaresine kayıtlıdır. 10 hektarlık arsanın 2012 yılında Karayazı Belediye Başkanlığı yatılı ilköğretim okulunun sahanlığını ihlal ederek 160 metre karelik alanı işgal ederek iş merkezi yapımında başladı.  İdaremiz Eylül ayında bunu fark ederek Kaymakamlıktan bu ihlali durdurulması talebinde bulundu. Belediyede, idaremizin durdurma yazısına rağmen çalışmalarına devam etti. Şimdi de ‘ülkenin ekonomisine girdi sağlamak, ilçenin ekonomik yönden kalkınması ve küçük esnafında ilçede canlandırılması amacıyla iş merkezleri yapıyoruz’ diyerek ihlal etilmiş olduğu arsanın satış talebinde bulundu.”

 

Arsa okul yapımı için bağışlanmış

Konuyla ilgili görüş belirten Erzurum İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, arsanın okul yapımı için devlete bağışlandığını anımsattı.

İl Genel Meclis Başkanı Taşkesenligil, “Bazı şahıslar bu arsaya il özel idaresi okul yapılması için devretmiş. Mevcut yerde okul yapılmış. Arsa sahiplerinin isteği yerine getirilmiş. Arsanı hemen yanında Karayazı Belediyesinin de arsası var. Belediyede bizim 160 metre karelik arsayı ihlal etmiş. Bu olay ortaya çıkınca da arsa sahiplerinden de bazıları itiraz dilekçesi vermişler. Arsa sahiplerinden bazıları da bizim okul için bağışta bulunduğumuz arsaya nasıl belediye işyeri yapabilir diye itiraz etmişler” diye konuştu.

 

“Yeni yasaya göre sıkıntı yaşarız”

Yeni yasaya göre satışla ilgili sıkıntı yaşayabileceklerini hatırlatan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Özkaya da, “Yeni yasaya göre bu satışlarla ilgili bir sıkıntı yaşarız. Herhangi bir sıkını yaşamadan bunu komisyona havale edelim” dedi. Arsayı bağışlayanlar şartlı bağışladıklarını hatırlatan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Enver Atasever de, “Okul yapımı için bağışlanmış arsanın üzerine okul yapılmış olsa da kalan kısmı da okul yapımı için bağışlanmıştır. Biz burada satış yoluyla bir şey yapamayız ” şeklinde konuştu.  Arsa satışının araştırılması için son kararın Mevzuat Karar Komisyonu’nun vereceği belirlendi. Bu konuda son sözü ilgili birim verecek.

 

Editör

Son Güncelleme: 08.12.2012 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.