KARAYAZI’DA KARDEŞ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kamil Aksoy, ilçede hayata geçirdikleri Karayazı’yı Geliştirme Projesi (KARDES) kapsamında Karayazı’da yaşayan vatandaşlara yönelik, seminer, fuar, sergi, gezi ve tiyatro gibi kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler düzenleyeceklerini ifade etti.

admin
admin
15 Mart 2017 Çarşamba 21:03
KARAYAZI’DA KARDEŞ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Projenin, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde Halk Sağlığı ve Karayazı Müftülüğü paydaşlığında uygulandığını belirten Aksoy, ‘’ İlçemizin gelişmesi için hayata geçirdiğimiz Karayazı’yı Geliştirme (Kardes) projesi kapsamında, ilçemizde bir haftalık tiyatro etkinliği başlatıldı. İlçemiz merkezinde ve mahallelerinde yapılan etkinlikler öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük beğenisini topladı. Projemiz Karayazı Belediyesince finanse edilmekte olup, Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilmektedir. Projeye Karayazı Halk Sağlığı ve Karayazı Müftülüğü destek vermektedir. Proje iki ayak üzerinde yürütülecektir. Projemizin birinci ayağı 30 Nisan 2017 tarihine kadar, ikinci ayağı ise 30 Nisan 2017 tarihinden 15 Ekim 2017’ ye kadar devam edecektir’ ’dedi.

Projenin birinci ayağının Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütüleceğini belirten Aksoy, ‘’Hayata Küçük Bir Tebessüm, Mutluluğa Engel Yok ki, Kardes Kitap Fuarı, Kardes Tiyatro, Kardes Animasyon, Gezi ve Piknik Faaliyetleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, gerçekleştirilecektir. Karayazı Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülecek faaliyetler kapsamında Her Kadın Bir Gelecek, Bağımlı Olma Özgür Ol programları düzenlenecektir. Karayazı Müftülüğünce Kardelen’in Ulu Çınarları başlıklı programı gerçekleştireceğiz. Projenin ikinci ayağında, Kardelen Festivali, At Yarışları, Hayatına Renk Kat gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Projemiz Karayazı halkına ciddi anlamda maddi ve manevi katkılar sağlayacaktır’’ diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Acar ise Karayazı’yı Geliştirme(KARDES) Projesinin ilçenin gelişmesi anlamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, projenin vatandaşın sosyal ve kültürel açıdan gelişmesini sağlayacağını söyledi.

Tiyatro etkinliğine yoğun katılım sağlayan vatandaşlar ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kaymakam Aksoy ve ilçe yöneticilerine böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.