KARADAYI’DAN SEKMEN’E CEVAP

Erzurum’da ruhsat problemi inşaatı durdurulan New City projesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açıklamasının ardından bir açıklamada Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı’dan geldi.

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:19
 KARADAYI’DAN SEKMEN’E CEVAP
Karadayı açıklamasında, Sekmen’in tek sorumlu olarak şirketini gösterdiğini, ancak belediyenin hükümlülüklerinden hiç bahsetmediğini ifade etti.
Karadayı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen, son aylarda şehrin gündeminin ana maddesi olan ve binlerce aileyi yakından ilgilendiren “New City” projesi ile alakalı kamuoyuna bir açıklama yapmış, şirketimiz hakkında bazı iddialarda bulunmuştur. Projede gelinen noktada şirketimiz sorunun tek kaynağı olarak gösterilmiş, ancak belediyenin hükümlülüklerinden hiç bahsedilmemiştir.
Yapılan açıklamada, İmar İskan Blokları’nın yer aldığı bölgenin ‘kentsel dönüşüm’ olarak ilan edildiği, ihalenin de bu doğrultuda yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve Resmi Gazete’de yayınlanan ihale ilanının kentsel dönüşüm olarak yapıldığından hiç bahsedilmemiştir. Belediyenin şirketimize gönderdiği resmi tebligatlarda bölge halen ‘kentsel dönüşüm alanı’ olarak geçmektedir.
Bir diğer konu ise Büyükşehir Belediyesi’nin projeye ortak olduğundan ve kamuoyuna bunu defalarca açıklamasından bahsedilmemiştir. Yapılan reklamlar ve açıklamalar ile vatandaşlara belediyenin projeye ortak olduğu güveni verilmiştir.
Gelinen noktada sorunun kaynağı olarak sadece şirketimiz gösterilmiş ancak proje ortağı olan Büyükşehir Belediyesi’nin kestiği astronomik cezalardan hiç söz edilmemiştir. Yalnızca bir nüshasının ekte yer aldığı, belediye meclisi kararı ile şirketimize gönderilen yazıda ceza miktarının yalnızca bir kısmı mevcut olmakla birlikte halen kentsel dönüşüm alanı olarak gösterilmektedir. Onlarca milyon liralık cezanın kesilmesi ve belediyeye ödediğimiz paralardan mahsup edilmesi şirketimizi ekonomik olarak çökertme gayesi taşımaktadır. Açıklamalarda bu hususlara da hiç değinilmemiştir.
Yapılan açıklamalarda şirketimiz yapılan protesto gösterilerini organize etmekle suçlanmaktadır. Şirket olarak bu iddiayı kesinlikle kabul etmediğimizi aksine vatandaşları sağduyuya çağırdığımızı kamuoyuna defalarca ifade ettik.
Gelinen noktada ortada bir gerçek vardır o da binlerce vatandaşımızın mağdur olduğudur. Karadayı İnşaat olarak bizim tek gayemiz başta belediye ve bizlere güvenerek bir yuva sahibi olma hayalinde olan vatandaşların bu mağduriyetlerinin giderilmesidir. Bu görev de halkın büyük teveccühü ile göreve gelen, şehrin sorunlarının giderilmesi ile yükümlü olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen’e düşmektedir. Bizler şirket olarak Büyükşehir Belediyesi’ne bu doğrultuda her türlü desteği vereceğimizi, hiçbir şart koşmadan belediyenin getireceği çözüm önerilerini kabul ettiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Yeter ki vatandaş mağdur olmasın…

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2014 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
engin 2014-10-30 11:41:23

niye ceza yemişsin bunları açıkla? haksızmı yemişsin? senin ayrıcalığın neki sana ceza yazılmasın.. hala üste çıkmaya çalışıyorsun..alıştın ahmete para yedirip ruhsatsız inşaat yapmaya, zoruna gidiyor şimdi..olan yine mazluma oluyor