KARA KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Erzurum’da, kara kış etkili olmaya başladı.

06 Ekim 2013 Pazar 13:37
KARA KIŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
Sabah saatlerinde etkisini gösteren ve aralıklarla yağan kar yağışı, soğuk havayla birlikte kışı tam anlamıyla kentte yaşatmaya başladı. Yüksek kesimler karla kaplanırken şehir merkezinde de cadde ve sokaklar kar tutmaya başladı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkili oldu. Bölgede, gece hava sıcaklığının en düşük olduğu kentin sıfırın altında 4 derece ile Erzurum'da ölçüldüğü belirtildi. Palandöken Kayak Merkezi'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5, kent merkezinde 1 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Kent merkezinde ve Palandöken'in yüksek kesimlerine yağan kar hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-5 derece altına düştüğünü belirterek, kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Erzurum’da kar yağışı kurban satıcılarını zora soktu. Hayvan Pazarında ateş yakarak ısınmaya çalışan kurban satıcıları, “Erzurum’da kara kış başladı. Soğuk üşütüyor. Kurbanlık hayvanlarımız bu durumdan etkilendi” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 06.10.2013 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.