KARA KIŞ GERİ GELDİ

Erzurum’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, cadde ve sokakları beyaz örtüye bürüdü.

29 Mart 2014 Cumartesi 11:10
KARA KIŞ GERİ GELDİ
Gece başlayan kar sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Kısa sürede etkisini artıran kar yağışı cadde ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışıyla görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.
Erzurum’da dün gece geç saatlerde etkisini gösteren kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini göstermeye devam etti. Güne karla başlayan vatandaşlar uzun bir süre sonra bahar mevsimini beklerken kar yağışını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kısa sürede bastıran kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar bembeyaz oldu. Yoğun kar yağışı sonucunda şehir merkezinde zaman zaman görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Şiddetli kar yağışını gören vatandaşlar uzun zaman sonra ilk kez böyle bir şekilde kar yağdığını ifade etti.
Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nce yazılı açıklama yapılarak vatandaşlar, kar yağışı ve etkili olması beklenen tipi konusunda uyarıldı.
Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre Ağrı, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars genelinde yağışların etkili olmasının beklenmekte. Yağmur şeklinde başlayacak yağışların Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı il merkezleri ve bunlara bağlı ilçelerde kar, Erzincan, Iğdır il merkezi ve ilçelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı ve Pazar günü sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi tahmin edilmektedir. Halen orta kuvvette esmekte olan rüzgarın zamanla güneybatı ve batı yönlerden yer yer kuvvetli (39-61 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir. Yağışla beraber hava sıcaklıklarında 5 ile 8 derecelik düşüşler beklendiğinden buzlanma ve don olayı tahmin edilmektedir” denildi.
Açıklamada ayrıca ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi.

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2014 11:12
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKarakış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.