KAPLICADA FUHUŞ YALAN OLDU

Aziziye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislere, ‘fuhuş operasyonu’ yapıldığı yönündeki iddialara, zanlılar yargı önünde cevap verdi.

03 Mart 2012 Cumartesi 21:12
KAPLICADA FUHUŞ YALAN OLDU
Tüm zanlıları hakim karşısında kaplıcaların kesinlikle fuhuş amaçlı kullanmadıklarını beyan etmelerine karşı, bazı çevreler ısrarla kaplıcaları iğrenç iftiranın içine çekmeye çalışıyorlar. Üç yıllık görev süresinde yaptığı başarılı hizmetlerle Aziziye ilçesine çağ atlatan Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i yıpratmak amacıyla kasıtlı yapılan yayınlar da kamuoyunda itibar görmüyor.
Bir süre önce Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün şehir merkezinde yaptığı fuhuş operasyonunda 20 kişi gözaltına alınmış, 11 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Emniyetin tesislere yönelik herhangi bir operasyonu sözkonusu olmadığı gibi, hakim karşısına çıkarılan zanlılar da, mahkemedeki ifadelerinde kaplıcaları fuhuş amaçlı kesinlikle kullanmadıklarını ifade ettiler.
Tutuklu 11 zanlıdan aralarında kaplıca çalışanı iki kişinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tahliye edildi.
“KAPLICA’DA FUHUŞ YAPMADIK”
4.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, hayat kadınları G. G. İle A.T., ”Biz kimseyle kaplıcada ilişkiye girmedik, otomobilde 50 TL karşılığında fuhuş yaptık. “ dediler. Hayat kadını A. K.’de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, ”Beni evden alan polis memurları emniyete getirdiler. Rıdvan isminde bir polis memuru ifademi yazdı. Şoktayım. Ben kesinlikle kaplıcada hiçbir erkekle ilişkiye girmediğimi söyledim. Bana ondan sonra, ‘hadi gel seni götüreyim, okuman uzun sürer’ diyerek ifademi okutmadan imzalattırdılar” şeklindeki savunmasını zapta geçirdi.
“POLİS İYİ BİR YERE TAYİN OLSUN DİYE YAPILAN OPERASYON”
Kaplıca görevlilerinden tutuklu sanık S. B.’nin Avukatı Faruk Terzioğlu ise savunmasında ”Bu operasyon, polis iyi bir yere tayin olmak için düzenlenmiş bir tayin operasyonudur. Burada; müşteki ve sanık konumundaki hayat kadınlarının hepsinin birer vesikası vardır. Birçoğunun hayat kadını olarak çalıştığını polis zaten biliyor. Müvekkilim kaplıcada çalışan bir işçi… Kaldı ki kaplıcaya gelen müşterilere medeni kanunun verdiği hükümler doğrultusunda ‘evli misiniz, bekar mısınız?’ diye sorma yetkisi de yoktur.“ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.03.2012 21:17
Anahtar Kelimeler:
KAPLICADA FUHUŞ YALAN OLDU
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.