Kamuda kiralık araç saltanatı

Erzurum’da belediyeler ile kamu kurumlarında, kamu hizmeti için kiralanan bazı araçların şahsi işlerde, eş dost ziyaretlerinde, hatta market alış-verişlerinde dahi kullanıldığı iddiası büyük tepki topladı. Vatandaşlar bu aymazlığa karşı valiliği göreve davet etti.

admin
admin
21 Aralık 2020 Pazartesi 23:41
Kamuda kiralık araç saltanatı

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve pandemi giderleri kamu kurumlarını zorlarken, Erzurum’da başta belediyeler olmak üzere çe-şitli kurumlarda kiralık araç saltanatı yaşanıyor. Sivil plakalı olan araçların üzerinde hangi kuruma ait olduğuna dair bir bilgi bulunmazken, bu araçların bir çoğunun bazı art niyetli çalı-şanlar tarafından istismar edildiği ileri sürüldü. Kamu adına, kamu hizmetinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi adına kiralanan araçların şahsi işlerde kullanıldığı iddiası tepki toplarken, söz konusu araçların kullanımı noktasında denetlenip denetlenmediği merak konusu oldu.

BU AYMAZLIĞA DUR DİYECEK YOK MU?

Erzurum’da bazı belediyelerde ve kurumlarda kamu adına, kamu hizmeti için kiralanan araçların şahsi işlerde kullanıldığını ileri süren ve gazetemize ulaşan vatandaşlar, “Kamu hizmeti için kiralanmış araçlar, kamu hizmeti dışında her işi yapıyor. Aracı kullanan kişi ya da kişileri bazen hafta sonları gezide, bazen bir marketin önünde alış verişte, bazen piknikte, bazen şehirlerarası seyahatte görmek mümkün. Bu aymazlığı ve istismarı yapanların, vicdan, ahlak ve kul hakkı diye bir dertleri yoksa bu kurumların başındakilerinde mi yok. Bu aymazlığa göz yumanlar da en az bunlar kadar suçludur. Ayrıca kamu adına kiralanan araçların kurumlardan ziyade şahsi işlerde kullanılması görevi kötüye kullanma suçudur.” ifadelerini kullandılar.

HİZMET KİŞİYE, FATURA KURUMA…

Kamu adına kiralanan araçların, her türlü bakım ve sigorta işlemlerinin ilgili firma, yakıt giderlerinin ise kurumlar tarafından karşılandığını dile getiren vatandaşlar, kurumda görevli kişilerin hiçbir masraf yapmadan bu araçlara binip şahsi işlerinde kullanmalarının utanmazlık ve ahlaksızlık olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar, “Öyle duyumlar alıyoruz ki, tüm masraflar kurumlara yüklendiği gibi, plakaları emniyete bildirilen araçların kırmızı ışık ihlali veya hız sınırını aşması halinde bile trafik ihlallerinden de cezai müeyyidelere maruz kalmadıkları biliniyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

ERZURUM VALİLİĞİ’NE ÇAĞRI

Erzurum Valiliği’ne de çağrıda bulunan vatandaşlar, “Tüm kurumlara gerekli yazılar gönderilerek, bu araçların tamamının hangi amaçla kullanıldığı ve hepsinde kamu hizmetinde kullanıldığına dair görsel ifade yer almalıdır. Ayrıca bu araçlara araç takip sistemi kurulmalı ve emniyete talimat verilerek trafikte görülen araçlardan görev yazısı istenmelidir. Bu şekilde israfın önüne geçildiği gibi, istismara da geçit verilmez. Yoksa kamu malını, babasının malı gibi gören bu aymazlar istismara devam eder, kamu malıyla evlerinin alış verişini yapmayı, çocuklarını okula, eşlerini ve aile bireylerini misafirliğe götürme ahlaksızlığını sürdürürler.”

Kaynak: Palandöken

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.