KAMU-SEN ÜYELERİ BORDRO YAKTI

Türkiye Kamu Sen Üyeleri Erzurum’da maaş zammını protesto etmek için bordro yakma eylemi yaptı.

15 Ocak 2014 Çarşamba 14:51
KAMU-SEN ÜYELERİ BORDRO YAKTI
2.5 milyon kamu görevlisinin ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını ifade eden kamu sen üyeleri, bugün Erzurum Valiliği önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı, ardından maaş bordrolarını yaktı. Soğuk havada yapılan eylemin ardından yaktıkları bordrolarda ısınmaya çalışan memurlar, aldıkları zamları protesto etti.
Türkiye Kamu Sen Erzurum İl temsilcisi Müfit Bayraktar burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl gıda fiyatlarına ortalama yüzde 33 ile yüzde 69 arasında zam yapıldığını, yoksulluk sınırının 179 TL artarken, maaşlara 123 TL zam yapılmasının memur ve emeklilerle alay etmek olduğunu öne sürdü. Bayraktar, “Ekonomi iyi yolda istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. İktidar 2013’te enflasyon hedefini yüzde 5.3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır. 2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 7.4 olmuştur” diye konuştu.
Memurlar daha sonra bordrolarını yakarak soğuk havada ısınmaya çalıştı.

Editör

Son Güncelleme: 15.01.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.