Kamu binası yapanlar! Bize böyle gelin!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi

admin
admin
10 Temmuz 2019 Çarşamba 07:05
Kamu binası yapanlar! Bize böyle gelin!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu ne kadar beğeniyorsam şu Şehir Hastanesi’nin mimarisine de öyle bayılıyorum.

Bana göre yıl sonunda tamamlanarak hizmete girmesi beklenen bina tasarımında son nokta bu! Hilal formatındaki çatı örtüsü ile bir Şehir Hastanesi ancak bu kadar güzel prezentabl edilir.

Atlama kulelerimiz gibi sembol bir yapı oldu bu bina ve Erzurum’a inanılmaz yakıştı. Hele özellikle de Palandöken’den bakıldığında bir mimari destanı hatırlatan binanın tasarımını kim yaptıysa kesin de Dünya Tasarım ödülü de alır.

Bildiğim en son Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasının mimarı öyle bir ödül almıştı. Dün Sağlık eski Müdürlüğü görevinde de bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar ile Basın Danışmanı Cengiz Tosun’a sordum Şehir Hastanesi’nin tasarımını kim yaptı diye,

Mehmet Demircioğlu’nun ismini verdiler. Kendisi tasarlamış ama mimarisini Ankara’da bir firmaya yaptırmış.

Halen Sağlık Bakanlığı’nda çalışan ve Hastanelerin koordinatörlüğünü yapan Demircioğlu’nu ezberleri bozan bu güzel eseri kazandırdığı için tebrik ediyorum.

Ve rutin binalara imza atan kurumların idarecilerine de bu binayı görmelerini öneriyor, ‘’gelecekseniz bize böyle gelin’’ diyorum!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
maşallah 2019-07-11 12:47:42

maşAllah