KAMPÜSÜN SESİ GAZETESİ’NDEN, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ŞEHİR TURU

Kampüsün Sesi Gazetesi ile Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediğini şehir turu gezisi ile 350 öğrenciye Erzurum tarihi mekanları gezdirildi.

19 Ekim 2014 Pazar 15:40
KAMPÜSÜN SESİ GAZETESİ’NDEN, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ŞEHİR TURU
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin gazetesi olan Kampüsün Sesi Gazetesi, Erzurum’da görülmesi gereken yerleri görmeyen ve Erzurum’a yeni gelen öğrencilere yönelik ‘Şehir Turu’ düzenledi. Kampüsün Sesi Gazetesi tarafından organize edilen gezi, öğrencilere sosyal medya üzerinden duyuruldu. Duyurulur duyurulmaz yoğun bir taleple karşılaşan Kampüsün Sesi Gazetesi yöneticileri 4 gün içinde kontenjanlarının dolduğunu söylediler.

ERZURUM’UN ÖNEMLİ YERLERİ GEZDİRİLDİ

Sabah saatlerinde Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplanan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 5 otobüsle şehir turuna başladı. Gezinin ilk durağı olan Aziziye Tabyalarına öğrenciler bayraklı yürüyüş yaparak çıktı. Aziziye Tabyalarında dualar edildikten sonra bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, ardından Erzurum Kongresi’nin yapıldığı Kongre Binasına geçti. Bundan sonra ise Abdurrahman Gazi Türübesine çıkarak dualar eden öğrenciler, burada yokuşta kendiliğinden giden araçları seyretme fırsatı buldu. Türbe ziyaretinden sonra Buz Hokeyi Salonuna geçen öğrenciler, artistik buz pateni gösterisi, sürat pateni gösterisi ve buz hokeyi maçı izleme fırsatı buldu. Buz hokeyi salonunda öğrencileri misafir eden Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu, kısa bir konuşma yaptı. Taşkesenlioğlu, öğrencilere spor yapmanın faydalarını anlattıktan sonra, kış sporları ile ilgili Erzurum’da yapılan yatırımları anlattı. Öğrencilerin bir sonraki durağı ise Palandöken Dağı oldu. Palandöken Dağı’nda Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletme müdürlüğü ile Kampüsün Sesi Gazetesinin ortaklaşa organize ettiği dağ yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği düzenlendi. Yağmurun altında büyük bir coşkuyla yapılan bu etkinlikten sonra öğrenciler Grand Erzurum konuk evi öğrencilere sıcak çay ikram etti. Çaylar içildikten sonra Bar ekibi gösterisini izleyen öğrenciler, 40 dakika boyunca yağmurun altında halay çekerek eğlendi.

ÇOK EĞLENDİK

Geziye katılan öğrenciler, Kampüsün Sesi Gazetesine teşekkür ederek çok eğlendiklerini söylediler. Erzurum’un görülmesi gereken çok yer ve mekanı olduğunu söyleyen öğrenciler, bu tür organizasyonların sürekli devam etmesi gerektiğini bildirdiler. Aziziye Tabyalarından çok etkilendiklerini söyleyen öğrenciler, “Erzurum’da böyle organizasyonlar çok az sayıda yapılıyor. İnşallah Kampüsün Sesi Gazetesi bu organizasyonları sürekli hale getirir. Bazı arkadaşlarımız Erzurum’da 4 sene boyunca kalıyor ama Erzurum’un hiçbir yerini görme imkanı bulamıyor. Bizde bu organizasyon sayesinde Erzurum’u önemli yerlerini hem görmüş olduk hem de eğlenmiş olduk” diye konuştular.

DEVAMI GELECEK

Kampüsün Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kağan Alparslan Çakır, bu tür etkinliklerin devamının geleceğinin haberini verdi. Etkinliği sosyal medyada duyurur duyurmaz büyük bir taleple karşılandıklarını söyleyen Çakır, “Çok şükür gezimizi sorunsuz tamamladık. Etkinliğe katılan öğrenci arkadaşlarımıza ve katılmak isteyip de kontenjan dolduğu için katılamayan bütün öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletme Müdürü Davut Dağabakan’a çok teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu. Kampüsün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Burak Yıldırım ise bu tür etkinliklerin her zaman olması gerektiğini söyledi. Yıldırım ayrıca Kampüsün Sesi Gazetesi’nin yeni sayısının önümüzdeki günlerde çıkacağının haberini verdi.

Editör

Son Güncelleme: 19.10.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.