KALDIRIMLAR GEÇİT VERMİYOR

Doğu Anadolu’nun en büyük kenti olan Erzurum’da kaldırımlarda yaşanan esnaf işgali, vatandaşın tepkisini çekiyor.

19 Temmuz 2011 Salı 11:19
KALDIRIMLAR GEÇİT VERMİYOR
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ‘Alo Zabıta’ hattını arayan vatandaşlar, kaldırımların işgalden kurtarılmasını istiyor.
Kentteki günlük yaşamda en fazla kaldırım işgali, dilenci ve seyyar satıcılardan şikâyetçi olan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın kapısını çalıyor. Zabıta Daire Başkanlığı’nın 'Alo Zabıta' hattını arayan vatandaşlar, kaldırım işgali, seyyar satıcılar ve dilencilerle ilgili 357 şikayette bulundu.
Şikâyetleri anında işleme koyup gereğini yaptıklarını belirten yetkililer, özellikle yaz aylarında kaldırımlara esnafın ürünlerini, kahvehanelerin masa ve sandalyeleri bırakması şikâyet konusu oluyor. Yapılan şikayetlere anında müdahale ederek iş yeri sahiplerini işgal konusunda uyardıklarını kaydeden yetkililer, bu durumun tekrarlanması durumunda idari para cezası uygulandığını aktardı.
On bir ayın sultanı Ramazan’ın yaklaşmasıyla ithal dilencilere karşı alarma geçtiklerini ifade eden yetkililer, ticari amaçlı ve art niyetli olarak şehre gelen dilencilere karşı halkın müsamaha göstermemesini istedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.