KAHRAMAN: ERZURUM, DOĞU'NUN ADLİ VE İDARİ YARGI ÜSSÜ KONUMUNDA

Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, “Erzurum Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun idari yargı üssü konumuna gelmiştir.” dedi.

admin
admin
13 Ekim 2016 Perşembe 10:09
KAHRAMAN: ERZURUM, DOĞU'NUN ADLİ VE İDARİ YARGI ÜSSÜ KONUMUNDA
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından Adli Yargı Kararnamesi ile Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Aziziye İlçesindeki Hizmet Binasında 11 üye ile 14 İlden gelecek birinci derece idari yargı karar dosyaların karara bağlanacağını belirtti.
11 ÜYE HAKİM GÖREVE BAŞLADI
Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Danıştay’a sadece temyiz yolu açık yüzde 20 oranındaki dosyaların gönderileceğini ve yüzde 80’inin Erzurum’da karara bağlanacağını belirtti. Başkan Kahraman, “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgemizin 14 ili kapsayan Birinci Derece İdari Yargı Mahkemelerinin karar dosyaları Erzurum Bölge İdare İstinaf Mahkemesi’nde karara bağlanacak. Erzurum Bölgenin adli ve idare yargı üssü konumuna gelmiştir. İstinaf Mahkemesinde 11 Hakim Üye görev yapacak. Erzurum Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun idari yargı üssü konumuna gelmiştir.” dedi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.