KAHAP HOCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Oltu ilçesinde eğitim dünyasının 'rol modeli' olarak nitelendirilen Ziya bey Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan'ı kaybetti.

admin
admin
27 Temmuz 2016 Çarşamba 00:57
KAHAP HOCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Oltu ilçesinde eğitim dünyasının 'rol modeli' olarak nitelendirilen Ziya bey Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan'ı kaybetti. Öğrencileri Kahap Öğretmenin bayrağa sarılı tabutu üzerine çiçek barıkırken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, "Yol gösteren, vefalı insan, güvenilir bir dostu kaybettik. O eğitim camiamız içinde rol modeldi" dedi.
Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Yaylabaşı Mahallesinden olan Kahap Erdoğan, Erzurum Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünü bitirdikten sonra Oltu Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atandı. Oltu Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik yapan Erdoğan, daha sonra Oltu Anadolu, Oltu Yusuf Ziya Bey Liselerinde uzun yıllar müdürlük yaptı. Halen görevine devam eden evli ve 4 çocuk babası Erdoğan, beyninde çıkan ur nedeniyle bir süre ameliyat ve tedavi gördü. Akçiğer enfeksiyonundan hayata veda eden Kahap Erdoğan için bugün Oltu Yusuf Ziya bey Anadolu Lisesi ve Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde tören düzenlendi.
Yusuf Ziya bey Anadolu Lisesi önünde düzenlenen törende öğrenciler Müdür Erdoğan'ın tabutuna çiçek bıraktılar. Müdür Yardımcısı Orhan Taşkın, 59 yaşında yaşama veda eden Erdoğan'ın öz geçmişisini okudu.İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin de yaptığı konuşmada Kahap Öğretmenin eğitim dünyasında öncü olduğuna vurgu yaptı. Ömer Zengin şunları söyledi: "Evet o güzel insan sevdiklerini bu dünyada öksüz bırakarak hakka yürüdü. Kahap hocamız bir öncüydü. Bütün güzel şeylerde en önde giderdi. Eğitim camiasının abisi, yol göstereniydi. Vefalı, güvenilir bir dosttu. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız ondan vatan,millet ve bayrak sevgisini öğrendiler. Eğitim camiamız içinde rol modeldi. Her insanın ondan alacağı güzel şeyler ve hasletler vardı. Hepimizin evlatlarında ilmek ilmek işlediği alın teri ve göz nuru vardı. Sevgili Kahap hocamız kalbimizde seni hayırla yad etmemize vesile olacak çok güzel hatıralar bıraktın."
Konuşmaların ardından İmam hatip Ahmet Akçay Kuranı Kerim okudu, dualar edildi. Kahap Erdoğan'ın cenazesi Aslanpaşa Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Cankurtaran Mezarlığında toprağa verildi. Törene ilçe protokolü çok sayıda öğretmen, öğrencileri ve yakınları katıldı. Cenazeye katılan sevenleri araçlarla mezarlığa gidince mezarlık yoluna araçlar sığmadı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.