KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi Palandöken İlçesi tanıtım toplantısı Kaymakam Hamit Genç’in eşi Şerife Genç başkanlığında İl Müftülüğü salonunda yapıldı.

22 Ocak 2014 Çarşamba 10:13
KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ TANITIM TOPLANTISI
19 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesinin ikinci aşaması olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi 81 ilde Vali eşleri tarafından destekleniyor. Palandöken İlçesinde de projenin tanıtımı amacı ile düzenlenen program, Kaymakam Genç’in eşi Şerife Genç başkanlığında yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Genç, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi ile kadının toplum içindeki yerini ve değerini olması gereken seviyeye çıkarmaya destek olmak amaçlanmaktadır. Bu amaç çerçevesine eğitim düzeyi düşük ve ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlarımızı mesleki açık öğretim liselerine yönlendirmek ve onları mesleki beceriler kazanmaları için desteklemek istiyoruz. En temel insan hakkı olan eğitim görme hakkından çeşitli sebeplerle mahrum bırakılan kız çocuklarımızın da bu proje ile yeniden okula devam etmelerini sağlamak, istihdam edilebilir düzeye getirmek, projemizin bir diğer amacını oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Proje Ofisi personelleri ve İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil tarafından proje ile ilgili sunum gerçekleştirildi.
Toplantıya katılan Palandöken İlçesi birim amirleri, okul müdürleri, kuran kursu öğreticileri ve muhtarlara Gönül Elçisi olarak proje kapsamında neler yapılabilecekleri konusunda bilgilerin verildiği sunumun ardından program, Erzurum’un genelinde ve özelde Palandöken İlçesinde kadınların ve örgün eğitimden çeşitli sebeplerle uzak kalan genç kızların hayatlarında farklı bir sayfa açabilmek dileği ile sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 22.01.2014 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.