“KADIN GÖZÜYLE BÜYÜKŞEHİR”

Büyükşehir Belediyesi, Erzurumlu kadınlara yatırım turu yaptırdı. Erzurumlu kadınlar, İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nden Toplum Merkezi’ne, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden Müceldiği Konağı’na varıncaya kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait yatırım ve tesisleri gezdiler.

29 Mayıs 2012 Salı 17:52
“KADIN GÖZÜYLE BÜYÜKŞEHİR”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Kadın Gözüyle Büyükşehir” isimli projeye start verdi. Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Kavak, Yukarı Sanayi, Edip Somunoğlu ve Şehitler mahallelerinde ikamet eden kadınlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle yatırım turu attılar. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni gezen kadınlar, daha sonra Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililer tarafından bilgilendiren Erzurumlu kadınlar, daha sonra Toplum Merkezi’ne gelerek mesleki ve sanatsal kursların düzenlendiği sınıfları gezdiler. Gezinin son durağı olan Müceldili Konağı’nda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le bir araya gelen kadınlar, gezi hakkındaki düşüncelerini paylaşmakla kalmayıp, merak ettikleri konularda Başkan Küçükler’e sorular da yönelttiler.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA VURGU YAPTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Kadın Gözüyle Büyükşehir” adlı projenin kapsamının daha da genişletileceğini belirterek, “Bu projemiz sadece yatırım ve tesislerimizin gezilmesiyle sınırlı kalmayacak. İlerleyen günlerde inşallah toplu piknikler ve çeşitli şölenler tertipleyeceğiz” dedi.
Yatırım turuna katılan Erzurumlu kadınların yönelttikleri soruları tek tek yanıtlayan Başkan Küçükler, kentsel dönüşüm konusunda müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. Erzurum’un, gecekondularla mücadele çalışmalarıyla ilk kez bu dönemde tanıştığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Biz bu konuda çok kararlıyız. Erzurum’da birçok bölgeyi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında modern bir çehreye kavuşturacağız. Şehitler Mahallesi’nde sosyal konut üretimine başladık, Hasani Basri Mahallesi’nde son derece modern konutlar inşa ettik. İlerleyen dönemlerde Dağ Mahallesi, Gölbaşı, Kavak Mahallesi, Edip Somunoğlu ve daha birçok bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Erzurum şehir merkezinin harabe bir görünümden arındırılarak, son derece modern ve çağdaş bir şehir haline getirileceğini anlatan Başkan Küçükler, “Halkımızın desteğiyle Erzurum’da güzel işler yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’u yatırımlarla donatacak, yeni yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Yatırım gezisine büyük çoğunluğu çocuklarıyla katılan kadınlar ise, projeden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 30.05.2012 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.