İZMİRLİLER, ERZURUMLULARIN AKSİNE GÖRÜŞ BELİRTTİ

İzmirliler, Rusya’nın doğalgazı keseceği iddialarını ve İran’ın günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya azaltmasını yorumladı. “Doğalgazı keserlerse tezek yakarız” diyen Erzurumlu vatandaşların aksine İzmirliler, ilişkilerin zedelenmemesi gerektiğini söyledi.

admin
admin
12 Aralık 2015 Cumartesi 10:18
İZMİRLİLER, ERZURUMLULARIN AKSİNE GÖRÜŞ BELİRTTİ
İzmirliler, Rusya’nın doğalgazı keseceği iddialarını ve İran’ın günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya azaltmasını yorumladı. “Doğalgazı keserlerse tezek yakarız” diyen Erzurumlu vatandaşların aksine İzmirliler, ilişkilerin zedelenmemesi gerektiğini söyledi. 

Sınırımızı ihlal eden Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Rusya'nın doğalgazı keseceği iddiaları üzerine Erzurumlu vatandaşlar, “Doğalgaz kesilirse tezek yakarız” yorumunda bulunmuştu. Erzurum kadar soğuk kış geçirmeyen İzmirliler ise Erzurumlular kadar gözü kara çıkmadı. Rusya ile ekonomik ilişkilerin devam etmesi gerektiğini düşünen İzmirliler, olası doğalgaz kesintisinde mecburen elektrikle veya kömürle ısınacaklarını söyledi. İzmirliler, Rusya’dan beklerken İran’ın gazı kısmasını da yorumladı.



“BİZİM AZERBAYCANIMIZ VAR”

Pahalı olduğu için evinde doğalgaz kullanmadığını söyleyen Osman Ordu isimli vatandaş, “Emekli adamım, nereden para bulup da vereceğim? Ben Bayburtluyum. Orada tezek yakardık, şimdi kömür yakıyoruz” dedi. Ordu, Rusya ile ilişkilerimizin zedelenmemesi gerektiğini belirterek, “Rusya azıcık sınırımıza girdiyse ne olur? O bizim arkamızda demir perdeydi. Karşılıklı güzel alışverişimiz vardı. Türkiye hiçbir zaman için doğalgazsız kalmaz. Cumhurbaşkanı Katar’a gidip anlaşma yaptı ama yine de Rusya ile aramızın kötü olmaması lazımdı. Rusya ‘vermiyorum’ derse bizim Azerbaycanımız da var. Bize istediğimiz kadar verir. İran’dan da istemiyoruz. Zaten komşularımızla dostluğumuz yok. Hepsi düşman oldu” diye konuştu.



“RUSYA’YI BEKLERKEN İRAN KESTİ”

Tugay Tıraş isimli vatandaş, “Ağır kış şartları nedeniyle iç tüketimim arttı” diyerek günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya azaltan İran ile ilgili, “Rusya’dan beklerken İran gazı kesti. Demek ki kimin nereden vuracağı belli olmuyor” yorumunu yaparken, Mustafa Küçük ise, “İzmir’de tezek yakmam. O geçmişte kaldı. İlimle gitmeyen yolun sonu karanlıktır. Savaşmak istemiyoruz, Suriye gibi, Irak gibi olmak istemiyoruz” dedi. Ege Demirtürk de, “Biraz daha pahalıya patlar ama doğalgaz kesilirse elektrikle ısınırız. Eskiden olduğu gibi sobayla ısınabiliriz. İzmir çok soğuk olmuyor ama yine de sıkıntı çekeriz” diye konuştu.



“ODUN YAKIYORUZ”


Oturduğu mahalleye henüz doğalgaz gelmediği için elektrikle ısındığını belirten Hanife Küçükkarabacak, “Rusya ile kriz yaşanınca doğalgaz olmadığına da seviniyoruz aslında ama yine de doğalgaz kullanmaya özeniyoruz. Şu anda elektrik yakıyorum. Isınabildiğimiz kadar ısınıyoruz” derken, Yıldız Akdemir ise, “Kesilmesini kesinlikle istemiyoruz. Doğalgazı keserlerse biz ne olacağız? Kesilirse mecbur odunla ısınacağız” ifadelerini kullandı. 

ERZURUMLU
 NE DEMİŞTİ...

Editör

Son Güncelleme: 12.12.2015 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.