İZMİR, GAZİEMİR’DE HALKOYUNLARI ETKİNLİĞİNDEYDİM

İzmir, Gaziemir Belediye Bşk.lığı tarafından Pazar günü Gaziemir konser alanında muhteşem bir halkoyunları etkinliği gerçekleştirildi.

21 Haziran 2013 Cuma 11:12
İZMİR, GAZİEMİR’DE HALKOYUNLARI ETKİNLİĞİNDEYDİM
Bu sene 4. ‘sü düzenlenen Gaziemir Belediyesi Geleneksel Halkoyunları topluluğunun gecesinde toplamda 400 dansçı yer aldı.
Gösterilerde; Ege Zeybek, Balkan, Üsküp, Gaziantep, Mardin, Karadeniz, Roman Dansları, Denizli Yöresi Teke Havaları ve daha bir çok yöresel oyunlar sergilendi.
Gaziemir konser alanında gerçekleştirilen gösterileri her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok dans sever hayranlıkla izlediler.
Bu gösterilerin, halkoyunları koordinatörü Cem Gülseçgin ve halkoyunları eğitmenleri; Onur Hasdoyuranlar, İrem Gülseçgin, Emre Gökmenoğlu, Özgür Siray tarafından uzun ve yorucu bir çalışma sonucu ortaya çıktığı dile getirildi.
Yetişkinlerin çalışmalarının her yıl eylül ayında başladığı ve haziran ayında düzenlenen geceyle kapanışının yapıldığı,
Genelde gündüz çalışmalarına ev hanımlarının, akşam çalışmalarına ise çalışan ve iş yorgunluğu ile stresini atarak terapi olmak için gelen kursiyerlerin katıldığı,
 Halkoyunları topluluğunun minikler, yıldızlar,  gençler ve yetişkinler olmak üzere 4 kategoride ve 1050 kişilik kursiyerlerle çalışmalara devam edildiği dile getirilmiştir.
 

Editör

Son Güncelleme: 21.06.2013 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.