İTFAİYE TEŞKİLATI’NIN GURUR GÜNÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 301. yıldönümü nedeniyle tören düzenledi.

02 Ekim 2015 Cuma 23:13
İTFAİYE TEŞKİLATI’NIN GURUR GÜNÜ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 301. yıldönümü nedeniyle tören düzenledi. Bu anlamlı günde Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na 5 su üstü arama botu ve teçhizatı hibe edildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum İl AFAD Müdürü Selahattin Karslı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz ile diğer yetkililer ve itfaiye teşkilatının mensupları katıldı. Erzurum Valisi Dr. Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, İtfaiye Haftasını kutladı. Altıparmak, “Kat ettiğimiz yol birçok ülke tarafından kıskanılacak durumdadır. Yangına zihni hazırlığımızı, alet edevatımızı ve diğer hazırlığımızı yaparken bunun yanında belediyelerimize düşen görevimiz yangına önceden hazırlıklı olmaktır. Erzurum 16-17 ilin merkezi konumundadır. Her birinin gözü Erzurum’a bakıyor. Bu illerde bir şey olduğu zaman nereden yardım gelecek? Hemen bizi arıyorlar. Bu da çok normal. Bölgemizin merkezi Erzurum’dur” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “İtfaiye Haftası vesilesiyle ateşin kahramanları itfaiye erlerimizin bu anlamlı gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” diye konuştu. Başkan Sekmen, “Yangına karşı halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için, çeşitli tanıtıcı ve eğitici programların hazırlanması ve halka ulaşılması şarttır. İtfaiye denince sadece yangın değil, sel felaketleri, deprem, kaza ve her türlü afat sayılabilecek olaya müdahale eden kahramanlar akla gelir. Belediyemizde her birimine önem verdiğimiz gibi itfaiye de ayrı bir ehemmiyet veriyoruz. Araç gereç bakımından müteşekkil bir konuma gelmesine gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu. 

EKİPMAN VE TEÇHİZATIN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, konuşmasında ekipman ve teçhizatın önemine vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimize yakında 10 tane büyük itfaiye aracını yakında kazandıracağız. Bununla yetinmeyeceğiz yine kış aylarında her ilçemize bir araç olmak üzere 20 takviye araç alacağız. Ve her yıl bu araç takviyelerini devam ettireceğiz. Çünkü her şeye hazırlıklı olmalıyız. Sayın Valimize ve AFAD İl Müdürümüze teşekkür ediyorum, ellerinde bulunan bu botları bize devrettiler. Bu da Erzurum’daki kurumlararası diyalogun ne kadar güzel olduğunun göstergesidir. Devlet bir bütündür. Devletin ayrısı gayrısı olmaz. Eğer bir ve beraber hareket edebilirsek o zaman sorunların üstesinden gelebiliriz. Yapabileceğimiz bir katkı varsa biz göreve hazırız. Çünkü mühim olan halkımıza en iyi hizmeti götürmektir.” Genel Sekreter Kiremitci de, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü ve İtfaiye Haftası’nı kutladı. Kiremitci, “İtfaiye teşkilatımız her zaman teyakkuz halinde vatandaşlarımızın yanında oluyor. Bu noktada İtfaiye kutsi bir görev üstlenmiştir. Bundan dolayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanının il sınırlarına yaklaşık 26 bin kilometre kare bir alana genişlemesiyle İtfaiye Teşkilatımızı da merkezden en ücra köşelere kadar hem ekipman noktasında hem hizmet binaları, hem de personel noktasında iyileştirmeye gayret ediyoruz. 18 aydır bu noktada epey mesafeler aldık” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Öksüz de, “Erzurum Valiliğimizle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın halkımıza hizmet noktasında çok güzel işbirliği ve iş bölümü gerçekleştirdiğine hep birlikte tanık oluyoruz. İlçelerde 17 ve merkezde 3 olmak üzere toplam 20 itfaiye merkezinde Erzurum halkımıza hizmet ediyoruz. Filomuzda 27 itfaiye aracımız var. 10 itfaiye aracımızın da ihalesini yaptık. Böylece itfaiye filomuzu çok daha güçlü bir şekilde halkımızın hizmetine sunulmasına gayret sarf ediyoruz. 170 personelle bu hizmetleri devam ettiriyoruz. Amacımız Erzurum İtfaiyesi’ni çağdaş ve en üst standartlara ulaştırmaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilen 5 su üstü arama botu ve teçhizatı yakından incelendi.

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2015 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.