İTFAİYE, KAPILARINI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kapılarını Atatürk Üniversitesi öğrencileri için açtı.

08 Nisan 2012 Pazar 12:40
İTFAİYE, KAPILARINI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇTI
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler, itfaiye araçlarını test etmekle kalmadılar, itfaiye erliğine de soyundular.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, geleceğin işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarını ağırladı. Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler, derslerini bu kez uygulamalı olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’nda işlediler.
Yüksek merdivenli itfaiye araçlarına binerek mekanik test yapan öğrenciler, yangına müdahale esnasında alınması gereken tedbirleri ise, birebir uygulayarak öğrendiler. Öğrenciler, İtfaiye Daire Başkanı Vehbi Çalmaşur’un da katıldığı derste, arazözlerden su tankerlerine, kılavuzlardan teleskopik merdivenli itfaiye araçlarına varıncaya kadar filodaki tüm araçlar hakkında detaylı bilgi aldılar. Uzman nezaretinde yüksek merdivenli araçlarla yerden 30 metre yükseğe çıkarılan üniversiteli öğrencilerin hayli heyecanlı oldukları gözlenirken, itfaiye araçlarındaki hortumlarla akış testi yapan öğrenciler ise, renkli görüntüler oluşturdular.
 
ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, ÇALIŞMA KOŞULLARINI YERİNDE İNCELİYOR… 
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü öğrencisi Tuba Dur, işçi sağlığı ve iş güvenliği dersini uygulamalı olarak işlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı seçtiklerini belirterek, “İtfaiye teşkilatımızdaki çalışma disiplini ve sistematiğinden çok etkilendik” diye konuştu. Her çalışma koşulunun kendine özgü zorluklarının olduğunu, ancak itfaiyeciliğin çok riskli meslek grupları arasında bulunduğunu belirten Dur, “Bu meslek kolunda işçi sağlığı ve iş güvenliği çok büyük bir önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye teşkilatı, çalışma koşulları bakımından oldukça düzenli bir yapıya sahip. Bunu yerinde bizzat görme imkanı bulduk” şeklinde konuştu.
Öte yandan Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanlığı Bölümü öğrencileri, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın araç parkına geçtiğimiz hafta dahil edilen yeni araçları da yakından görme imkanı buldular.

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2012 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.