İTFAİYE BU KEZ KAR YAĞDIRDI

Erzurum'da itfaiye ekipleri tarafından kar festivali hazırlıkları kapsamında, kar makineleri ile yapay kar yağdırıldı.

14 Ocak 2012 Cumartesi 13:14
İTFAİYE BU KEZ KAR YAĞDIRDI
Kentte 27 Ocak-6 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan kar festivalinin hazırlıkları sürüyor. 2011 Kış Olimpiyatları'nın oynandığı tarihte başlayacak olan kar festivali öncesinde yağışlar yetersiz olunca devreye itfaiye ekipleri girdi. Şehrin merkezinde bulunan Yakutiye Medresesi bahçesinde kardan yapılacak olan dev heykeller için yeterli kar olmayınca kar yapma makineleri devreye girdi. Gece eksi 20 dereceyi bulan havada itfaiye ekiplerinin hortumlarının yardımı ile püskürtülen suyun soğuk ava ile birleşmesi ile oluşan kar ilk kez yapay kar görenleri de hayrete düşürdü. Cadde üzerinden geçen vatandaşlar üzerlerine yağan karın yapay kar olduğunu anlayınca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Cadde üzerinde durup yapay karın yağmasını seyreden vatandaşlar "İlk kış oyunlarında tanıştık yapay kar ile fakat hiç bu kadar yakından görmemiştik. Kış oyunlarında sadece tesislerde yapılıyordu şimdi şehir merkezine de yağdırıyorlar" diye konuştu.
Eskiden evlerinin önünde biriken karları temizlemek için saatlerce uğraştıklarını söyleyen vatandaşlar, şimdi yapay karla hasret giderdiklerini ifade ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.