İSTANBUL’DAN GELİP ERZURUM’DA HAYATA TUTUNDU

Kalp rahatsızlığının son evresinde olan 66 yaşındaki Ethem Yapar, İstanbul’dan gelip Erzurum’da hayata tutundu.

13 Mart 2013 Çarşamba 10:03
İSTANBUL’DAN GELİP ERZURUM’DA HAYATA TUTUNDU
66 yaşındaki kalp hastası Ethem Yapar, kalp nakli için uygun nakil beklerken, mucize yaşayarak İstanbul’dan Erzurum’a gelip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde kök hücre tedavisi görmeye başladı. Yapar’ın kalp rahatsızlığının son evresinde olmasına karşın ünlü cerrahların uyguladığı kök hücre nakli ile kalbin iyileşmesi sağlanarak kalp nakli olması engellendi. Ethem Yapar’ın doktoru Doç. Dr. Serdar Sevimli, hastasının durumuna ilişkin, “Hastamız bize başvurduğu zaman artık kalp rahatsızlığının son dönemini yaşamaktaydı. Artık son çare olarak kalp nakli yapılması gerekirken son yıllarda gelişen kök hücre uygulamasını tedavi yöntemi olarak kullandık. Kök hücre uygulaması bizim ilk uygulamamızdır. Kök hücre tedavisi sonucunda hastamıza kalp nakli yapmadan eski sağlığına kavuşturduk. Bu tedavi yöntemleri bundan sonra daha sık uygulanacaktır" dedi.

Kalp Hastası Ethem yapar ise kalp rahatsızlığı olduğu için nefes almakta zorlandığını ve yürüyemediğini söyledi. Yapar, “Artık tek çare olarak uygun kalp nakli beklerken Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde kök hücre tedavisinin uygulanması sonucu nakil yapılmadan sağlığıma geri kavuştum. Doktorlarımın hepsi benimle çok ilgilendiler hastanemize ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2013 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.