İSTANBUL'DAKİ OLTULULAR KURTULUŞ GECESİNDE BULUŞTU

Marmara Oltulular Derneğinin düzenlediği Kuruluş ve Kurtuluş Şöleni Tuzla Hilton otelde yapıldı. Sılayı Gurbete taşıyan programda Oltulular geceye akın etti.

22 Mayıs 2015 Cuma 08:55
İSTANBUL'DAKİ OLTULULAR KURTULUŞ GECESİNDE BULUŞTU
Marmara Oltulular Derneğinin düzenlediği Kuruluş ve Kurtuluş Şöleni Tuzla Hilton otelde yapıldı. Sılayı Gurbete taşıyan programda Oltulular geceye akın etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz yaptı. Başkan Hiçdurmaz konuşmasında, “Bundan tam 97 sene önce, tarih de eşine ender rastlanacak şekilde kahramanlık örneği gösteren, mallarıyla,canlarıyla ve kanlarıyla bedel ödeyerek bu mübarek toprakları bizlere vatan kılan ve dadaşlığa sahada anlam kazandıran kahraman ecdamımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün rahmetle,minnetle ve şükranla anıyoruz. Kabirleri nur mekanları cennet olsun. Şölenimizin Mayıs ayında yapılmasının biz Oltulular açısından da çok ayrı bir yeri ve önemi vardır. 17 Mayıs’da kurulmuş olan Oltu İslam Şura Hükümeti,yine bir mayıs ayında,kendi hür iradesiyle T.B.M.M ne iltihak etmiştir. Yani bu gece zafer gecesi, zaferin arefesidir. Tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmış olan kahraman ecdadımızın torunları olarak bizler de, bugün birlik ve beraberliklerimizi muhafaza etmek,kaybolmaya yüz tutan gelenek ve göreneklerimizi yeni nesle aktarmak,ve mensubu olmakla onur duyduğumuz ilçemizin gelişim ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla,sizlerin destekleriyle kurduğumuz Marmara Oltulular Derneğimizin 3.yılını da kutlamış oluyoruz. Geride bıraktığımız bu 3 sene içerisinde yapmış olduğumuz programlarımızla, bakış açısı ve vizyonumuzla dernekçiliğe yeni bir anlam kazandırmış,ve ezberleri bozarak alışılagelmiş dernekçilik anlayışına son vermiş bulunuyoruz” dedi.

Şölenin hazırlanmasında kendisiyle birlikte yorgun, kaç geceyi uykusuz geçiren ve birlikte çalışmaktan haz ve onur duyduğu yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz, “Bu güzel şölenin hazırlanmasında maddi desteğini esirgemeyen değerli işadamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Varlığıyla guru duyduğumuz, her zaman destek ve nefesini ensemizde hissettiğimiz,kuruluşumuzdan bu güne her daim yanımızda ve yakınımızda bulunan, İstanbul’daki dadaşların haklı abisi ünvanı alan,İsfalt Genel Müdürümüz, Federasyonumuzun da genel başkanı sayın Ahmet Ağırman’a teşekkür ederim. Programında olduğu halde yoğun seçim çalışmaları dolayısıyla şölenimize katılamayan,bizzat şahsımı arayarak üzüntülerini dile getiren,şahsım ve derneğimiz hakkında övgü dolu sözler söyleyen,ve ilk fırsatta derneğimizi ziyaret edeceğinin sözünü veren,ilçemizin medarı iftiharı,içişleri bakanımız Sayın Efkan Ala’ya teşekkür ederim. Dünlerde ilçemizden bir milletvekili çıkarabilmenin hayallerini kurarken,bugün bir bakan çıkaracak olmanın haklı gururunu ve hazzını bizlere yaşattığı için Sayın Bakanımıza teşekkür ederim. Ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye teşekkür ederiz. Teşriflerinizle bizlere kattığınız onur, yaşattığınız mutluluk ve verdiğiniz onur için şahsım ve derneğim adına size sonsuz teşekkürlerimizi ve hürmetlerimiz sunarız. Çevre ve Şehircilik anlamında göreve geldikten sonra ülkemize kazandırdığınız tesis ve projeler için size teşekkür ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şölenimiz uzaktan yakından teşrif eden herkese ayrı ayır teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Halk ozanları dinletisinin ardından kürsüye çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, Oltu’nun geçmişte devlet kurarak bir tarih yazdığını hatırlattı ve “Angola’da bile Oltuluların kurduğu Şura Hükümeti’nden bahsediyorum. Angola’da Oltu dediğiniz zaman devlet akıllarına geliyor. Fırsat bulduğum her yerde bu özel şehri anlatıyorum” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan dadaş bar ekibi, izleyenlerin büyük beğenisini toplarken, Marmara Oltulular Derneği’nin logosu ile Oltu Şura Hükümeti’nin mührünü taşıyan tablolar açık artırma ile satıldı.

Gecenin sürprizi ise, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın programa telefonla bağlanarak hemşerilerini selamlaması oldu. Bakan Ala şunları söyledi; “Bütün hemşerilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Orada bulunma onuru maalesef yoğun programlarım dolayısıyla yaşayamadım ama hissediyorum. İnşallah seçimlerden sonra ilk ziyaretim Marmara Oltulular Derneği’ne yapacağım. Bütün kardeşlerime saygı ve hürmet sunuyorum. Onların bir kardeşi olarak inşallah Ankara’da da onların içten gelen duygularını temsil etme sözünü veriyorum, onları mahcup etmeyecek bir siyasi anlayış ortaya koyacağım. Çünkü ben Oltu’nun kültür iklimi içerisinde büyüdüm. Biz Oltuluyuz dediğimiz zaman artık bir şey sorulmaz. Onu da hemşerilerimizin oluşturduğu iklime borçluyuz. Onları en layık oldukları biçimde temsil etmeye azami özen göstereceğim” dedi.

Yönetim kurulu üyesi İhsan Erdemin yaptığı filografiden Elif ve Vav harfleri yazılı tabloyu Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye hediye edildi.

Yaklaşık 600 civarında katılım sağlayan Oltulular gece boyu hasret giderdiler. Birlik ve beraberliğin örneğinin sergilendiği gecede bir çok anı hatırlandı. Konuklar İstanbul’da Otluyu yaşattıkları için Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz ve yönetim kurlu üyelerine teşekkür ettiler.

Gece, Oltulu sanatçı Ayaz Toprak’ın türkülerini seslendirmesi ve halaylar çekilmesiyle son buldu.

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı ve İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı İdris Güllüce’nin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala, İSFALT Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Rahmi Aksoy, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Oltu eski Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Oltulu iş adamı Yusuf Cebeci ve Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği başkan yardımcısı Emrah Ceylan ile çok sayıda iş adamı ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2015 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.