İSTANBUL'DA ERZURUM RÜZGARI ESECEK

İstanbul Pendik Belediyesi ile Erzurum Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yediveren Kültür Kardeşliği, Pendik - Erzurum” etkinlikleri ile İstanbul’da bir hafta boyunca Erzurum rüzgarı esecek.

22 Mart 2012 Perşembe 09:18
İSTANBUL'DA ERZURUM RÜZGARI ESECEK
İstanbul Pendik Belediyesi ile Erzurum Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yediveren Kültür Kardeşliği, Pendik - Erzurum” etkinlikleri ile İstanbul’da bir hafta boyunca Erzurum rüzgarı esecek.
Etkinlikler kapsamında Erzurum’un yöresel değerleri tanıtılacak, kültür-sanat etkinlikleri ile birlikte Erzurumlu sanatçıların katılacağı konserler düzenlenecek.

26 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde, Erzurum’un yöresel hediyelik eşyaları, oltu taşı, ehram, gümüş işçiliği, tiftik ürünleri, yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapılacak, Aziziye Belediyesi standı ile de Erzurum, termal turizm ve Aziziye ilçesi anlatılacak.

26 Mart Pazartesi günü saat 14:00’te Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde el sanatları ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayacak etkinlikler bir hafta sürecek.
Erzurum yöresel değerlerinin tanıtılacağı etkinlikler kapsamında konser, şairlerle-şiirlerle Erzurum, Fıkralarla Erzurum programlarının yanı sıra Avlarlı Efe Hazretlerini Anma programı düzenlenecek.

BAŞKAN CENGİZ, STK’LARLA İSTİŞARE ETTİ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, tanıtım günlerinin amacına ulaşması için Erzurum’daki sivil toplum örgütlerinin ve ilgili kurumların yanı sıra İstanbul’daki Erzurumlularla bir araya geldi.
Programın amacına ulaşmasından istişarenin önemine vurgu yapan Başkan Cengiz, “Sivil toplum örgütleri ve ilgili kurum temsilcileri ile yaptığımız toplantılar neticesinde tanıtımı yapılacak ürünlerimizi, yöresel lezzetlerimizi ve hediyelik ürünlerimizi belirledik. İstanbul’da bir hafta Erzurum konuşulacak. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu edecek.” dedi.

ERZURUM TANITILACAK
Erzurum’un kültürel zenginliğinin İstanbul’da sergileneceğine işaret eden Fatih Cengiz, İstanbul’da Erzurumluların yoğun olduğu ilçelerin başında Pendik’in geldiğini hatırlattı. Erzurum kültürünün, gelenek ve göreneklerinin, yöresel tat ve lezzetlerin tanıtılacağı etkinliğin oldukça verimli geçeceğine inandığını kaydeden Başkan Cengiz, “Yediveren Kültür Kardeşliği etkinliği Erzurum’un tanıtımı açısından büyük önem arzetmektedir. İstanbul’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi etkinliğe davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DAN ERZURUM’A KÜLTÜR KÖPRÜSÜ
Başkan Cengiz, Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da hatırlatarak, “Türkiye’de sosyal belediyecilik bağlamında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Pendik Belediyemiz ile kardeş belediye olmanın ayrıcalığını her zaman yaşıyoruz. Bir çok projemizde işbirliği ve dayanışma içerisinde olduğumuz Pendik Belediyesi ile İstanbul’dan Erzurum’a bir kültür köprüsü kurduk. Yaptığımız bir çok projede bize rehberlik ederek, yol gösterdiler. Son olarak Yediveren Kültür Kardeşliği projesi Erzurum’un tanıtımı için atılmış çok önemli bir adımdır.” diye konuştu.

BAŞKAN CENGİZ’DEN PENDİK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Başta değerli hemşehrimiz Pendik Belediye Başkanı Dr, Salih Kenan Şahin olmak üzere, yine hemşehrimiz olan Başkan Yardımcısı Atilla İpek’e, etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Pendik Belediyesi çalışanlarına, Pendik’teki Erzurum derneklerine, İstanbul’dan ve Erzurum’dan bizleri yalnız bırakmayarak, İstanbul’da Erzurum rüzgarı estirecek olan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

KÜLTÜR VE SANATTA DA ERZURUM OLACAK
Yediveren Kültür Kardeşliği programı kapsamında düzenlenecek kültürel ve sanatsal etkinlikler de 26 Mart Pazartesi Günü Saat: 20:00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kaynarca Erzurumlular Derneği Bar Ekibi’nin gösterisiyle başlayacak. Bar gösterisinin ardından Mükerrem Kemertaş, Tuncay Kemertaş, Aysun Gültekin, Mehmet Çalmaşur ve Didem Dilara Duman türküleriyle geceye renk katacak,
Programın ikinci gününde 27 Mart Salı Günü Saat: 20:00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nurullah Genç, Şeref Akbaba, İsmail Bingöl, Ali Kurt, Orhan Ceylan ve Hanefi İspirli Erzurum şiirlerini seslendirecekler.
Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu’nun “Fıkralarla Erzurum” programı 28 Mart Çarşamba günü saat:20:00’de yine Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşirken, akşam programları Prof. Dr. Mustafa Ağırman ile Prof. Dr. Ömer Özden’in konuşmacı olarak katılacakları Alvarlı Efe Hazretleri Anma programıyla sona erecek. Program, 29 Mart Perşembe günü saat: 20:00’de Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2012 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.