İSPİR MESLEK YÜKSEK OKULU’NDA MEZUNİYET HEYECANI

Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu yeni dönem mezunlarını verdi.

25 Mayıs 2012 Cuma 11:43
İSPİR MESLEK YÜKSEK OKULU’NDA MEZUNİYET HEYECANI
Yüksek Okul’da düzenlenen törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Fahrettin Korkmaz, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr. Fahri Yavuz, İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu kurucu müdürü Prof.Dr.Tayyar Ayyıldız, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır İspir Emniyet Amiri Mustafa Demirgül ve, öğrenciler, aileleri ve öğretim elemanları katıldılar.
1995 yılında kurulan ve 1999 yılında ilk mezunlarını vermeye başlayan İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu bu dönem organize edilen mezuniyet programında 15 yıl boyunca değişik dönemlerde mezun olmuş öğrencilerini de bir araya getirdi. 15. yıl kutlamaları çerçevesinde hazırlanan mezuniyet törenine mezun öğrenciler aynı zamanda hatıralarına olan özlemlerini de giderdiler.
Açılış konuşmasını yapan İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Yıldırım, 15 yıldır mezun veren İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu`nun 2 program ve 17 öğrencisi ile öğretime başladığını, bugün, 10`nun üzerinde program ve 600`ün üzerinde öğrencisi ile Türkiye`nin en kaliteli Meslek Yüksekokulu olmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Meslek Yüksek okullarının kuruluş amacı olarak, nitelikli ara eleman yetiştirmek birinci öncelik olduğunu, bunun yanında bilimsel çalışmalar ve bölge kalkınmasına yönelik de öğretim elemanlarının çalışmalar yaptığını ve çalışmalarında meyvelerini verdiğini sözlerine ekledi. 1999 yılında mezun olmuş öğrencilerin mezuniyet gecesine teşrif etmelerinin kendileri için ayrı bir değer taşıdığını belirten Doç. Dr. Yıldırım, bu tablo İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu`nun öğrenciler için ne anlam ifade ettiğini gösteren önemli bir kriter olduğunu belirtti.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Meslek Yüksek Okulları içerisinde önemli bir yere sahip olan İspir Hamza Polat Meslek Yüksek Okulu`nun bilimsel çalışmalar yanında, bölgedeki bilimsel çalışmalara da öncülük ederek bir noktada halkla bütünleşmeyi başarmış bir meslek yüksek okulu oldu" dedi.
Meslek Yüksek Okuluna adı verilen Hamza Polat`ı da rahmetle anan Rektör Koçak İspir`lilerin okullarına sahip olduklarını bu durumun memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Daha sonra öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Editör

Son Güncelleme: 25.05.2012 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.