İSPİR, İSPİR OLALI...

İSPA-DER tarafından düzenlenen Çoruhtan Kaçkarlara 2012 festivali skandallar zinciri ile devam ediyor. Şehitlere rağmen Belediye Başkanı Osman Çakır'ın başında yer aldığı halayla başlayan festival Tuluyhan uğurlu konseri ile devam etti.

25 Ağustos 2012 Cumartesi 18:01
İSPİR, İSPİR OLALI...
Türkiye şehitlerine ağlarken, İspir'de festival düzenleniyor. dün akşam düzenlenen Tuluyhan Uğurlu konserine organizasyon bozukluğu damgasını vurdu. Konsre boyunhca sürekli elektrik kesintisi yaşandı.
İspir ve PAzaryolu dernekleri İSPA-DER tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında senfonik konser veren ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ispirli vatandaşların ilgi odağı oldu. Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu konserinin başlamasının ardından vatandaşlar ünlü piyanisti ilgiyle izlediler. Senfonik konser sırasında sık sık elektrik kesintilerinin yaşanmasının ardından ise ünlü piyanist zor anlar yaşadı.

ORGANİZASYON HEYETİNİN YAPAMADIĞINI UĞURLU YAPTI
Konserin ardından İspirli vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu gördüğü ilgi karşısında son derece memnun olduğunu söyledi. Organizasyon heyetinin halaylı açılışına inat, Tuuyhan uğurlu şehitleri andı.
Uğurlu son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinerek şunları söyledi; “Daha iki gün evvel bir çok ailenin ocağına ateş düşmüşken şehitlerimizi saygıyla ve onların ölümsüzlüğünü bilerek anıyorum. Onlara ölü demeyiniz onlar ölü değiller deniyor.Şehitlerimizi anarak o bilinçle ispirde muhteşem bir sanat sever katılımla bunu abartmadan söylüyorum dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yoktur . konserin bazı yerlerinde teknik aksaklıklar olmasına rağmen böyle bir sanatsal faaliyete ilk defa gerçekleşen piyano ağırlıklı konserin bir tek notasını bile kaçırmamak için sabırla bekleyerek müthiş bir performans gösterdiler ve Türkiye’nin ne kadar aydınlık ne kadar çağdaş topluma sahip olduğunu göstermektedir. Belki de ilk defa bir piyano konseri gerçekleşiyor ve ispirliler bunu tüm şartlara rağmen huşu içinde tek bir melodisini kaçırmamak için büyük bir sessizlikle dinlediler ve hep oradaydılar.bende onların önünde burada konser vermekten şeref duydum.”

Editör

Son Güncelleme: 25.08.2012 18:44
Anahtar Kelimeler:
İspirİSPİR OLALI...
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.