İSPADER Genel Merkezi görkemli bir törenle açıldı

İSPADER Sancaktepe Fatih (Orta) Mahallesinde arsasını alıp sıfırdan bir genel merkez binası yaparak görkemli bir törenle hizmete açıldı.

admin
admin
21 Ekim 2021 Perşembe 06:52
İSPADER Genel Merkezi görkemli bir törenle açıldı

İspir Pazaryolu Dernekleri Birliği (İSPADER) Sancaktepe Fatih (Orta) Mahallesinde arsasını alıp sıfırdan bir genel merkez binası yaparak görkemli bir törenle hizmete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile devam etti. Yoğun katılımın sağlandığı programda, Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincilerinden kurra hafız Ali Tel ve Dünya Güzel Kuran Okuma Yarışması Birincisi Mehmet Bilir, kuran tilaveti gerçekleştirdi.

İSPADER Genel Başkanı Ertuğrul Çetinkaya yaptığı konuşmada, İSPADER özellikle İstanbul ve Kocaeli’nde mukim, Erzurum’a bağlı İspir ve Pazaryolu ilçelerini sıla bilen, memleket bilen hemşehrilerimizin ve onların kurduğu 117 derneğinde ortak çatısı olarak 2001 yılında kurulmuş bir dernektir. Resmi olarak 20 yıl, ortak hareket etme adına da yaklaşık 30 yıllık bir birlikteliğin adıdır İSPADER.” Dedi.

Erzurum’un Türk tarihinin bayrak şehri, milli mücadelenin kalbi olduğunu ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti: En güzel tabiriyle “Kilidi Mülki İslamın”. Yüce Şehir, Mevlaya emanet olasın. Uçan kuşları bile hürriyet diye öten yücelerdeki şehir… Bin yaşayasın… İspir – Pazaryolu… Bizim canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızın mübarek toprakları… Sılamız, vatanımız, hasretimiz… Hep yollarını gözlediğimiz… Bizler burada yaşasak da, kulağımız İspir Kalesinden cihana yayılan Allahüekber sesinde, gözlerimiz şahlanan Çoruh’ta, güzeller güzel Nörkah’ta, burnumuz sıla toprağı kokusunda, saçlarımız Kaçkar rüzgarlarında, dilimiz bir gurbet türküsünde, kollarımız Çörmeli’de, Çamlıkaya’da, Maden Köprü’de, kanımız,gözyaşlarımız, hasretimiz her karış toprağında ve umudumuz baharda…. Can İspir’imiz, Can Pazaryolu’muz… Canımızdan içre canımız… Bin yaşayasın… Ne demiştik… İSPADER’iz, başka bir şey demeyiz… İSPADER bizim yuvamız, çatımız, birliğimiz ve geleceğe güvenle ve umutla bakışımız. Bu birliktelik bizim gücümüz ve övüncümüz… İSPADER, büyük ve güçlü Türkiye tablosunun en güzel renklerinden biri… İSPADER’imiz, 2001 yılında İspir ve Pazaryolu sevdasını hiç kaybetmemiş, büyük şehrin kalabalıkları içerisinde kendisine en çok benzeyen ve benzer şeyleri özleyen bir grup hemşehrimiz tarafından kurulmuştur. Sonra bütün İspir ve Pazaryoluluların olmuştur Bütün İspir ve Pazaryolu, İSPADER’i yuvası ve buluşma noktası saymıştır. İSPADER’imiz, resmi olarak yaklaşık 20 yıl, ortak hareket etme adına da yaklaşık 30 yıllık bir birlikteliği ifade etmektedir. Hedef Kitlesi 400 Bin kişinin üzerindedir. İSPADER’imiz, bugüne kadar bütün İSPİR ve PAZARYOLU’lar için özveriyle faaliyetler yapmış ve bir “Marka Dernek” konumuna gelmiştir. Amacımız; “Marka Sivil Toplum Örgütü” vizyonuyla hareket eden İSPADER’imizi, çağın gereklerine ve beklentilerine uygun, teknolojik ve kurumsal dönüşümünü tamamlamış, kurumsallaşmış, şeffaf, modern ve dinamik bir sivil toplum örgütüne dönüştürmektir. Bu süreçlerin, kişilerden, yönetimlerden ve dönemlerden bağımsız olarak, kurumsal bir amaca ve çalışmaya dönüşmesi önemlidir. Bu noktada, Yeni Dernek Binamız son derece önemli görevler ifa edecektir. İSPADER, kurumsal altyapısını tamamlamıştır. 30 yıllık tecrübe ve birikimiyle bundan sonra en çok insana, eğitime ve kitlesel gelişime yatırım yapacaktır. Bu bina artık bir okuldur, akademidir, yediden yetmişe bütün hemşehrilerimizin buluşma noktasıdır. İSPADER artık günün ihtiyaçlarına, beklentilerine ve imkanlarına göre yenilenen, gelişen bir dernek olacaktır. Bütün hemşehrilerimizi bu kutlu birlikteliğe dahil olmaya ve katkı vermeye davet ediyoruz.

İSPADER’imiz bugün tarihinin en önemli günlerinden birisini yaşıyor. Bu kutlu birlikteliği kuran bilge yolbaşcılarımıza, ona sahip çıkan, onu sevdiren, sahiplendiren ve bu kutlu yapıya emeğini, alın terini, helal kazancını harcayan kıymetli büyüklerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Ahirete irtihal edenleri rahmet ve özlemle anıyoruz. Bizlere binamızın yapımı sürecinde her türlü desteği veren hemşehrilerime, Mehmet Sekmen, Şadi Yazıcı ve Zinnur Büyükgöz Başkanlarıma, saygıdeğer işadamlarımıza ve bu güzel eser için gecesini gündüzüne katan saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’ne program öncesi muhteşem bir görsel şölen sundu. İspader bar ekibi Fatih Kılıç’ın okuduğu bar şiiri ardından güzel bir gösteri sundu.

Açılışa siyaset, iş dünyası sivil toplum kuruluşları ve sanat dünyasından olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Mihribah Belma Satır, Ak Parti Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Eyüp Özsoy, İyi Parti Milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Naci Cinisli, önceki dönem Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, Ak Parti Sultanbeyli İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Karabulut, Anadolu Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gürhan, Bir önceki dönem İspader Genel Başkanı Hayati Korkmaz, İstanbul Erzurumlular Vakfı Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Kartal Erzurumlular Kültür Eğitim Yardımlaşma Vakıf Başkanı Öner Kalkan, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sadi Çalık, Avrupa Yakası Erzurumlular Dernek Başkanı Osman Nuri Toraman, Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Sezer, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Macit, Kurtköy Erzurumlular Dernek Başkanı Muammer Dilli, Erbirder Başkanı Recai Acar, Ümraniye Erzurumlular Dernek Başkanı Erdal Yavuz, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Silivri Erzurumlular Dernek Başkanı Salih Bayram, Avrupa Yakası Dernekler Federasyon Başkanı Ahmet Uçar, Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Yusuf Akpınar, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna, Büyük Birlik Partisi Maltepe İlçe Başkanı Abdülkadir Güler, Pendik Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Metin Yılmaz, Sancaktepe Erzurumlular Dernek Başkanı Hanifi Çelebi, Kağıthane Erzurumlular Dernek Başka Lütfü Sevim, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, İspir Devlet Hastanesi Müdürü Muharrem Çetinkaya ve Hüseyin Pehlivan, Aşkale Dernekler Federasyon Başkanı Güngör Orbak, Büyük Birlik Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hamit Bölükbaşı, Sultanbeyli Saadet Partisi İlçe Başkanı Fetullah Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Bakanı Muharrem Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Dr Ayhan Koç, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Ekşi, Tuzla Erzurumlular Dernek Başkanı Mithat Korkmaz, Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Bozhalil, İSPADER’i oluşturan İspir ve Pazaryolu Dernek Başkanları ve çok sayıda davetliler katıldı

Editör

Son Güncelleme: 21.10.2021 07:02
Anahtar Kelimeler:
ErzurumİSPADERAçılış
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.