İŞARET DİLİ İLE KUR’AN-I KERİM'İ ÖĞRETTİLER

Yakutiye Gençlik Merkezi, işaret dili ile işitme engelli öğrencilere Kur’an-ı Kerim öğrettiler.

admin
admin
12 Aralık 2016 Pazartesi 23:15
İŞARET DİLİ İLE KUR’AN-I KERİM'İ ÖĞRETTİLER
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yakutiye Gençlik Merkez’inde İşitme Engelli öğrenciler işaret diliyle Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar.
İnsan odaklı faaliyetleri ve projeleri ile takdir toplayan Yakutiye Gençlik Merkezi yine önemli bir projeye imza attı.
İşitme engelli gençlere Kuran-ı kerim ve ilmihal dersleri veren Yakutiye Gençlik Merkezi takdir topladı. Erzurum’da çeşitli meslek dallarında çalışan, Atatürk üniversitesinde ve özel eğitim meslek lisesinde okuyan işitme engelli kardeşlerimiz haftanın belirli günlerinde Yakutiye gençlik merkezlerine gelerek Kur’an-ı Kerim ve ilmihal dersleri alıyorlar. İşaret diliyle Kur’an-ı Kerim öğretmenin çok farklı olduğunu ve kendine göre belirli zorluklar içerdiğini belirten eğitmen Fatma Nur Küçük, “İşaret Dili Kur’an-ı Kerim Kursumuza katılan gençlerimiz çok gayretli ve istekliler inşallah en kısa zamanda amacımıza ulaşır her birine Kuran-ı Kerim öğretiriz’’ dedi.
Yakutiye Gençlik Merkezi’nde çalışan Gençlik Liderleri ise; Kur’an-ı kerimi tek başına öğretmenin yeterli gelmeyeceğini söyleyerek, ‘’Asıl önemli olan Kur’an da nelerin yazdığı Allah’ın bizlere neler anlattığıdır. Biz ilk önce arkadaşlarımızın Kur’an-ı okumalarını sonraki haftalarda ise Kur’an-ı anlamalarını sağlayacağız. Yaptığımız iş çok kutsal ve sevabı çok büyük. Onlarında normal insanlar gibi dini vazifelerini yerine getirmeye hakları var. Devletimizin bizlere sunduğu bu imkanlar doğrultusunda onlara neden destek olmayalım neden bu fırsatları onlara sunmayalım. Şimdiye kadar bu ve bunun gibi birçok yararlı projeleri hayata geçirdik ve başarılı olduk. Bundan sonraki projeleri de var gücümüzle çalışıp başaracağız ’’şeklinde konuştular.
Erzurum GHSİM Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz’da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
‘’Peygamber Efendimiz sizin En hayırlınız Kuran-ı öğreten ve öğrenenlerinizdir demiştir. Bizde ’Peygamber Efendimizin sözlerine layık olmaya çalışıyoruz diyen Yılmaz; bu işi gerçekleştiren Gençlik Lideri arkadaşlarıma bize desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e ayrıca Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve müdürlerine çok teşekkür ederim.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.