İMAMSIZ KALAN CAMİNİN KAPISINA KİLİT VURULDU

Erzurum’da imamı olmadığı gerekçesiyle 2 aydır ezan okunmayan Yıldırım Beyazıt Camii'nin kapısına cami cemaati tarafından kilit vuruldu.

04 Kasım 2014 Salı 15:58
İMAMSIZ KALAN CAMİNİN KAPISINA KİLİT VURULDU
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yukarı Sanayi Mahallesindeki Yıldırım Beyazıt Camii, 2 aydır imamsız olduğu gerekçesiyle cemaat tarafından kilitlendi. Yıldırım Beyazıt Camii'nde görev yapan cami imamının öğretmen olması sonucu yaklaşık 2 aydır imamsız kalan cemaat, görevlilere bu durumu bildirdikleri halde camiye hiç kimsenin gelmediğini iddia ederek caminin kapısını bazen kilitlediklerini ve ezan okunmadığını söyledi.

Camilerinin imamsız kalmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Necip Kına, “2 aydır camimizde ezan okunmuyor ve kapısı da açılmıyor. Hocamız gittikten sonra bir vatandaş camiyi açıyordu oda namaz kıldırmasını bilmediği için biz camiyi kapattık. Erzurum’da cami kapanacak ezan okunmayacak bunu hiç kimse kabul etmez. Bu camimize kadrolu olarak imam ve müezzin istiyoruz. İmamımız burada görev yaparken sınavlara girip öğretmen oldu gitti ondan sonrada camimize imam gelmedi. Yaşlılar ve hastalar yakınlarındaki caminin kapalı olması nedeniyle uzaktaki camilere gitmekte zorluk çektikleri için evlerinde namazlarını kılıyorlar. Biz sadece müftülükten hoca ve müezzin istiyoruz. Sesimizi duyurmaya çalıştık ama bu konuda başarılı olamadık. Camimizde bazen birileri geliyor müezzin olduklarını söylüyorlar ama bu görevliler sürekli gelmiyor. Bazen ezan okuyup gidiyorlar bazen de caminin kapısı hiç açılmıyor. Cemaatimiz kalabalıktı şu an herkes dağıldı” dedi.

Öte yandan, mahallelerinde sürekli olarak çalışan halk otobüslerinin de uzun zamandır çalışmadığını ve sokaklarından geçmediğini belirten Necip Kına, bu durumun çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

YAKUTİYE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN YILDIRIM BEYAZIT CAMİİ VE İMAM AÇIKLAMASI


Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yukarı Sanayi Mahallesindeki Yıldırım Beyazıt Cami’inin 2 aydır imamsız olduğu gerekçesiyle kapatıldığı haberinin ardından Yakutiye İlçe Müftülüğü tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. 

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı’nın İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım Beyazıt Camiinin İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadrosu bulunduğu, her iki kadronun dolu olduğu ancak Müezzinin 13 Haziran 2014 tarihinden itibaren raporlu olduğu ve 03 Kasım 2014 tarihinde ise fiilen görevine başladığını söyledi. İlçe Müftüsü Yazıcı, “Müezzinin izinli olduğu süre zarfında Cami İmam-Hatibinin tek başına görev yaptı. 25 Eylül 2014 tarihinde ise öğretmen olarak atandı. İmamın -Hatibin öğretmen atandığı tarihten itibaren müftülüğümüzce caminin kapalı kalmaması için caminin yanındaki, Yıldırım Beyazıt Kur'an Kursu öğreticilerinden ve yakın camide görev yapan görevlilerimiz tarafından buradaki hizmet devam ettirilmiştir. 04 Kasım 2014 tarihinde İl Müftülüğünde yapılan nakil sınavı sonucuna göre Münhal olan İmam Hatip kadrosuna atama yapılacaktır.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 04.11.2014 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.