İMAMI OLMAYAN 132 CAMİNİN ATAMALARI YAPILDI

Erzurum’da Ramazan ayı öncesinde imamı olmayan camilere atamalar yapıldı.

12 Haziran 2015 Cuma 09:11
İMAMI OLMAYAN 132 CAMİNİN ATAMALARI YAPILDI
Erzurum’da Ramazan ayı öncesinde imamı olmayan camilere atamalar yapıldı. 

Ramazan ayı öncesinde Erzurum’da hazırlıklar tamamlandı. İmamı olmayan 132 camiye atama yapıldı. Vatandaşların yaklaşan Ramazan ayını huzurlu ve bereketli geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten İl Müftü vekili Celal Büyük, irşat programları, mukabeleler ve hatimle teravih namazının kılınacağı camilerle ilgili bilgi verdi. İl genelindeki tüm Camilerdeki bakım ve temizliğin yanı sıra ses sistemlerinin bakımını da tamamlandıklarını altını çizen Müftü vekili Celal Büyük, “En çok sıkıntı çektiğimiz imam açığının kapatılması konusunda Erzurum genelinde 132 imamı olmayan camilerimize imam ataması yapıldı. İnşallah imamlarımız Ramazan ayından önce görevlerine başlayarak halkımıza hizmet vereceklerdir” dedi.

İRŞAT PROGRAMLARI YAPILACAK

Ramazan ayı boyunca yapılacak irşat programlarıyla ilgili de bilgi veren Büyük, “Bu Ramazan ayı içerisinde camilerimizde irşat programlarımız gerçekleşecek. Vatandaşlarımız irşat programlarımızı internet sayfamızdan takip edebilirler. Bütün müftü, vaiz ve hocalarımız kendi camilerinde hem öğlen namazında hem de teravih namazından önce inşallah halkımızla sohbet edecekler. Aynı zamanda camilerimizde mukabeleler de okunacak. Bu sene mukabelelerimiz ilk teravih namazının olduğu gün olan 17 Haziran’da tüm Camilerimizde sabah namazından itibaren başlayacaktır” diye konuştu.

8 CAMİDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

Erzurum’un maneviyatının güçlü bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen İl Müftü vekili Celal Büyük, “Erzurum Şehr-i Siyam’dır. Yani oruç tutulan şehirdir. Biz Erzurum’u böyle biliyoruz. Vatandaşlarımızın huzurlu bir Ramazan geçirmeleri için Müftülük olarak elimizden gelen tedbirlerimizi de aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu sene Erzurum merkezde toplam 8 Cami’de hatim ile teravih namazı kılınacaktır. Biz bu Cami’lerimizi internet sitemizde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Hatim ile teravih namazımızı kılacağız Cami’lerimizin girişlerinde de bilgilendirmeleri yapacağız. Bu sene Palandöken bölgesinde, Suat Arslan ve Cemaliye Cami, Yakutiye bölgesinde Gez, Gürcükapı, Ayazpaşa, Dervişağa ve Abdulhamit Han Camii, Aziziye bölgesinde, Dadaşkent Merkez Cami’lerinde hatimle teravih namazlarımızı kılacağız. Vatandaşlarımız bu Camileri tercih edebilirler. Ayrıca tüm müftülerimizle görüşerek namazlarımızın Tadil-i Erkan’a uygun olarak kılınması gerektiği uyarısını da yaptık. Teravih namazı usulüne uygun olarak kılınması gerekir. Acelece kılınan namaz kabul geçerli olmaz. Tadil-i Erkan’a uygun olarak namazlarımızı kılmaya çalışacağız. Hangi mahallede hangi imam daha hızlı kıldırıyor diye onun peşine gitmeyelim. Böyle imam bulamayacağız çünkü tüm imamlarımız Tadil-i Erkan’a uygun namaz kıldıracak” dedi.

Celal Büyük, Diyanet’in her yıl olduğu gibi bu seneki Ramazan ayı ana temasının “Vakit İyilik Vakti” olduğunu açıkladı.

Editör

Son Güncelleme: 12.06.2015 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.