İMAM HATİP LİSESİNDE KILIK-KIYAFET TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013-2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan okullarda kılık kıyafet serbestliği Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tartışmaya neden oldu.

24 Aralık 2012 Pazartesi 17:55
İMAM HATİP LİSESİNDE KILIK-KIYAFET TARTIŞMASI
Okul idaresi tarafından öğrencilerin alışması için bu yönetmelik bu sene itibariyle erken uygulanırken, tanınan toleransı bazı öğrencilerin fazla abartmaları üzerine okula alınmadı. 

Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bugün sabah yırtık, delikli pantolon ve vücut hatlarını ortaya koyacak şekilde kıyafet giyinen bazı öğrenciler okula alınmadı. Bunun üzerine bazı öğrenciler duruma tepki göstererek üzerlerindeki kıyafetleri evlerine gidip değiştirdikten sonra yeniden okula gelerek derse girdi. Eğitim-Bir-Sen Erzurum İl Başkanı ve aynı zamanda Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü olan Zinnur Şimşek, durum hakkında açıklama yaptı. Şimşek, öğrencilerin 2013- 2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan yönetmeliğe alışmaları için Cuma günü İstiklal Marşı töreninde hitap ettiğini ve artık okulda kılık kıyafet serbestliği uygulanacağını ancak yönetmeliğe göre kılık kıyafet giyilmesi gerektiğini de belirttiğini söyledi.

Bunun üzerine bugün sabah bazı öğrencilerin 2013- 2014 eğitim öğretim döneminde uygulanacak yönetmeliği de aykırı olarak yırtık, delikli ve vücut hatlarını ortaya koyacak şekilde kıyafet giyip geldiklerini bu öğrencilerin de derse alınmadığı ifade eden Şimşek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğrencilere yönelik kılık kıyafet yönetmeliği değiştirildi. Ancak bu yönetmelik 2013- 2014 öğretim döneminde başlayacak. Bizde dedik ki; biz öğrencilerimize güvenelim. Bunu bu seneden başlatalım. Yani daha öne alalım diye Cuma günü törende fikrimi öğrencilerimle paylaştım. Dedim ki; sevgili öğrenciler bu kılık kıyafet serbestliğini getiren yönetmeliğin hükümlerini size uygulamaya başlayacağız. Ancak sizden isteğim iki şey var. Erkek öğrenciler delikli ve yırtık pantolon kızlar da diz üstü etek giyinmeyecek. Bugün sabah töreni yaptık. Aksine giyinip gelenler vardı. Dedik ki çocuklar kıyafetlerinizi değiştirin öyle gelin. 3-5 öğrenciydi fazla da değil. Burası İmam Hatip Okulu. Burada fıkıh, kelam, tefsir, hadis derslerinin görüldüğü bir okulda pantolon giyinilebilir ancak dar pantolon, vücut hatlarını ortaya koyan kıyafetler giyinilemez. 2013- 2014 uygulanacak yönetmelikte de zaten bu tür kıyafetlerin giyilmemesi, saç sakal vesaire gibi unsurlar var” diye konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 24.12.2012 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esra 2014-09-11 17:53:14

Hiç güzel cvp alamiyorum