ILICA’DA TOKİ KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Aziziye Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Ilıca’da yapılan 320 konut hızla yükseliyor. 16 bloktan oluşacak Eski Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 8 blok tamamlanırken, mantolama çalışmaları sürüyor.

18 Temmuz 2011 Pazartesi 15:36
ILICA’DA TOKİ KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin geleceğini şekillendirdiklerini söyledi.
TOKİ konutlarının devam ettiği inşaat alanında sürekli incelemelerde bulunan Başkan Fatih Cengiz, konutların hızla yükselmesinin ilçedeki kentsel dönüşüm hamlesine ivme kazandıracağını kaydetti.
Eski Mahalle’de 40 dönüm alanda yapılan 320 konutun, Ilıca’nın kentsel dönüşümü için önemli bir adım olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, 55 dönüm olan ikinci etap için hak sahipleriyle istişare toplantılarının sürdüğünü belirtti.

ILICA’NIN YENİDEN İNŞASI HEDEFLENİYOR
Ilıca’nın kentsel dönüşümünün ilçenin tarihine damga vuracak bir proje olduğunu ve ilçenin neredeyse tamamını yeniden inşa etmeyi planladıklarına dikkat çeken Başkan Cengiz, “İlçedeki kentsel dönüşüm projesini etap etap sürdüreceğiz. Konut sıkıntısı yaşanmaması için birinci etapta hızla yükselen konutlarla birlikte, ikinci etap için çalışmalarımıza hız verdik ve hak sahibi hemşehrilerimizle istişarelere başladık. İnşallah kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde, el birliğiyle ilçemizin kaderini ve çehresini değiştireceğiz.” dedi.

İKİNCİ ETAPTA YÜZDE 35 MUVAFAKAT SAĞLANDI
Eski Mahalle’de yükselen ve 16 bloktan oluşacak olan 320 konutun ilçede önemli bir adım olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, burada 45 konutun hak sahiplerinin olduğunu, diğer konutların da ikinci etabın kentsel dönüşümünde kullanılacağını belirtti.
İkinci etapta 269 hak sahibinin bulunduğunu ve bunların yüzde 35’inden muvafakat alındığını kaydeden Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimizin verdiği bu destek artarak devam ediyor. Birinci etaptaki konutların hızla yükselmesi, ikinci etaba da ivme kazandıracaktır. Amacımız ilçemizi adına yakışır, turizm merkezi vizyonuna kavuşturmak olacaktır. Bunu elbette ki hemşehrilerimizle el ele vererek başarabiliriz. Biz bunun bir örneğini Gezköy’de yaşadık ve hemşehrilerimizle kurduğumuz iyi niyetli, samimi diyaloglar sayesinde 300 yıla aşkın tarihi bulunan Gezköy’ün kentsel dönüşümünde sona geldik. Ilıca’da da aynı yolu izliyoruz. İstişare, karşılıklı samimiyet ve iyi niyetle ilçemizin çehresini değiştireceğimize yürekten inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.