ILICA’DA HİZMETE AÇILAN AİLE KABİNLERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede yaptığı çalışmalar ve planlanan projeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Ilıca’nın merkezini ilgilendiren dönüşüm ihalesinin 18 Kasım’da yapılacağını müjdeledi.

02 Kasım 2014 Pazar 22:58
ILICA’DA HİZMETE AÇILAN AİLE KABİNLERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “İlçeyi bir bütün olarak ele alıp, örnek bir yaşam merkezi haline getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

İlde görev yapın basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Orhan, yaptığı çalışmalar ve planladığı projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Orhan toplantıda, Ilıca’nın merkezini ilgilendiren kentsel dönüşüm ihalesinin TOKİ tarafından 18 Kasım’da yapılacağın müjdeledi. Birbirinden kopuk iki bölge olan Ilıca ve Dadaşkent’in yanısıra 69 adet mahalle statüsündeki köye hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Orhan, ilçeyi Erzurum’un en güzel yaşam merkezi halin getirmek için çalışatıklarını kaydetti.

ILICA’NIN İHALEİ 18 KASIM’DA

Ilıca’nın dönüşümünde önemli bir mesafe aldıklarının altını çizen Başkan Orhan, 380 konut ve 114 işyerini içerisine alan kentsel dönüşüm ihalesinin 18 Kasım‘da yapılacağını ve bu projeyle Ilıca’nın turizmde bir marka değer haline geleceğini ifade etti. Kentsel dönüşümün Aziziye’nin önceliği olduğunun altını çizen Başkan Orhan, Ilıca çarşı projesi için kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü, Yeşil Mahalle bölgesinde yakımı çalışmalarının devam ettiğini ve Bahçelievler Bölgesiyle ilgili de TOKİ nezdinden girişimlerini bulunduğunu vurguladı. Başkan Orhan, Ilıca’nın çehresinin etaplar halinde değiştirileceğini sözlerine ekledi.

200 EVLER’E DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Dadaşkent’te de dönüşüm çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Başkan Orhan, 200 Evler Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “Dadaşkent’in ilk yapılaşma alanı olan 200 Evler’le ilgili proje çalışmalarımız sürüyor. Daha sonra hak sahipleriyle görüşeceğiz. İnşallah hemşehrilerimizin de desteğini alarak, burayı da örnek bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Gezköy ile ilgili de proje taslağı hazırlandı. Erzurum’un girişinde, vitrin sayılan bu bölgede de örnek bir yapılaşma oluşması için girişimlerimiz devam ediyor.” diye konuştu.

Dadaşkent’te imar revizyonuyla ilgili önemli bir adım attıklarının altını çizen Başkan Orhan, bodrum katlarına artık ruhsat verilmediğini belirterek, zemin artı iki kata izin verildiğini kaydetti.

TERMAL YATIRIM GÖZ KAMŞTIRIYOR

Ilıca’yı termal turizmde marka bir değer haline getirecek ilk adımı attıklarını kaydeden Başkan Orhan, 18 adet aile kabinini hizmete açtıklarını ve bu projenin büyük müteşebbis ve işadamlarının ilçeye yatırım yapması adına atılmış ilk adım olduğunu belirtti.

Sosyal belediyecilik alanında da hedef büyüttüklerini kaydeden Başkan Orhan, Termal Spor Kulübünü hayatiyete geçirdiklerini ve Hentbol İkinci Ligi’nde mücadele edecek bir ekip oluşturduklarını ifade etti.

Başkan Orhan, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra, gazetecilere yeni hizmete açılan aile kabinlerini ve termal tesisleri gezdirdi. Gazeteciler bir süre önce hizmete çılan aile kabinlerine tam not verdiler.

Editör

Son Güncelleme: 02.11.2014 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.