İLHAN AYDIN ETSO MECLİSİ’NE KONUK OLDU

Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı’na konuk oldu.

30 Eylül 2013 Pazartesi 15:56
İLHAN AYDIN ETSO MECLİSİ’NE KONUK OLDU
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu toplantının açış konuşmasını Meclis Başkanı Saim Özakalın yaptı. Daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal tarafından aylık faaliyetler hakkında üyelere bilgi verildi. Akal’ın ardından, toplantıya konuk olan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, kurumun çalışmaları ve son düzenlemeler konusunda ETSO Meclisi’ne bir sunum yaptı. Konuşmasında, 3516 Sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu çerçevesinde yapılan işlemler hakkında bilgi veren İlhan Aydın, il ve ilçelerde toplam 140 adet akaryakıt istasyonu, 110 adet LPG istasyonu, 250 kuyumcu, 180 eczane, 90 adet kantar bulunduğunu belirterek, vinç ve laboratuar donanımlı özel araçla bölgedeki 13 ilde hizmet verdiklerini söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 5084 sayılı yasa kapsamında sağladığı enerji desteğiyle ilgili de bilgi aktaran Aydın, “Sanayi tesislerimize çalıştırdıkları işçi sayısına göre, maksimum yüzde 40-50 oranında enerji indirim sağlanmıştır. 2005 yılından 2012 yılına kadar 33 tesis toplamda, 24 milyon 156 bin 406 lira değerinde enerji desteğinden yararlandırılmıştır.” diye konuştu.

Erzurum’daki küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri hakkında da bilgi veren Aydın, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı proje ihalesinin 2012 yılı Ocak Ayı’nda yapıldığını hatırlatarak, Ekim ayının ilk haftasında da altyapı proje uygulama ihalesinin yapılacağını söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Aydın konuşmasının ardından Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Editör

Son Güncelleme: 30.09.2013 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.