İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ’NDEN ‘FORMASYON’ TEPKİSİ

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri pedagojik formasyon kontenjanlarının yetersizliğine tepki göstererek eylem yaptılar.

23 Ekim 2014 Perşembe 16:27
İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ’NDEN ‘FORMASYON’ TEPKİSİ
Kampus içerisinde bulunan Bilim Anıtı önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, pankart ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında: “3 yıldır yaptığımız çalışmaların meyvelerini almış bulunmakla beraber, verilen kontenjan ve uygulamaların yetersiz olduğu kanaati taşımaktayız. Bunca emeğimize rağmen hala geçici düzenlemelerle sanki ağlayan çocuğun eline oyuncak tutuşturulurcasına her yıl farklı düzenlemelerle pedagojik formasyon eğitim sertifikası verilmekte. Oysa bizler daha önce de, bugün de bu hakkımızın geçici düzenlemelerle değil formasyon derslerinin asli kimliğine uygun olarak 4 yıllık lisans dönemi içerisinde ve ücretsiz verilmesini istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız bunca hak aramaların sonunda siyasi sonuçlar doğuran uygulamalar görmekteyiz.” denildi.

Bin 900 yerine 750 kontenjan verilmesinin komedi olduğunu söyleyen öğrenciler, “Üniversitemiz kısa bir süre önce pedagojik formasyon sertifika programlarını mezuniyet aşamasında ve mezun durumunda olanlar için eğitim fakültesi bünyesinde açılacağını açıkladı ve üniversite senatosu tarafından son sınıf öğrencilerine 750 kontenjan açıldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), daha önceleri resmi web sayfasından yapmış olduğu duyuruda, pedagojik formasyon kontenjanlarını üniversitelerin potansiyeline göre verileceğini belirtmiştir. Üniversitemiz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Yüksek Öğretim Kurumundan 1900 kontenjan istendiği tarafımıza bildirildi. Buna rağmen Yüksek Öğretim Kurumu tarafından üniversitemize 750 kontenjan verilmesi komedidir. Daha önceden de belirttiğimiz gibi gerek imam hatip ortaokulları ve liselerinde gerekse ilkokullarda bu alanda çok sayıda meslek dersleri öğretmen açığı varken bu uygulamalar son derece yanlıştır. Bizler sizden kadro garantisi, ekmek değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bu haksız uygulamaların YÖK tarafından acilen düzeltilmesini istiyor, İlahiyat Fakülteleri kontenjanlarının bu doğrultuda yükseltilmesini talep ediyoruz. Adaletin er ya da geç tecelli etmesini Rabbimizden diliyoruz. “ dediler.

Eylem ve basın açıklaması olaysız bir şekilde sonuçlandı.

Editör

Son Güncelleme: 23.10.2014 22:13
Anahtar Kelimeler:
ErzurumIlahiyat Fakültesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.