İKİ BAŞKAN PALANDÖKEN İÇİN MÜJDE VERDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Büylükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ilçe esnafıyla buluşturdu. Bulutlar, İkinci Marketler'de bir kahvehanede kahvaltı sofrasına konuk ettiği Başkan Sekmen'le ilçeye adeta müjde yağmuru yağdırdı.

admin
admin
28 Mart 2017 Salı 12:56
İKİ BAŞKAN PALANDÖKEN İÇİN MÜJDE VERDİ

Palandöken ilçesindeki 1 ve 2. Marketler'de dönüşüm düğmesine basıldı, eski binalar için yeni imar planları çıktı. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçenin çehresini değiştirecek adımları Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le birlikte kahvaltı sofrasında açıkladı. Esnafın büyük ilgi gösterdiği kahvaltılı sohbet toplantısında, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılması kararlaştırılan çalışmalar hakkında hem esnafa, hem de habercilere bilgiler aktarıldı. Esnaf buluşması programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum genelinde yapılan çalışmalara ilişkin özet niteliğinde bir açıklama yaptı. Erzurum'un altyapıdan üstyapıya, yapılaşmadan yeni yatırım ve büyüme hamlelerine varıncaya kadar topyekün bir gelişme sürecine girdiğini kaydeden Başkan Sekmen, bu gelişim sürecinden tüm ilçelerin istifade edeceği bilgisini verdi. Palandöken ilçesinin de, yeni değişim ve dönüşüm planlarının bir parçası olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, Palandöken Belediyesi'nin bu yönde hazırladığı projelerin üzerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Türkiye'nin gücüne güç katması ve istikrarın korunması için referandumdan çıkan sonucun Evet yönünde olması gerekiyor. Bu bağlamda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

MARKETLER İÇİN DEVRİM NİTELİĞİNDE KARAR

Kahvaltılı sohbet toplantısında Palandöken ilçesinde atılacak adımları ise, Başkan Orhan Bulutlar sıraladı. Yıllardır bir bilmeceden farksız olan 1. ve 2. Marketler için devrim niteliğinde bir karar aldıklarını kaydeden Başkan Bulutlar, "Marketler bölgesinde yapılaşma yüksekliği 3,5 metreydi, bunu 8 metreye çıkardık. Yani Marketler'de bundan böyle hayata geçirilecek işyeri ve ticarethanelerin yüksekliği 8 metre olacak. Bu da nereden bakarsanız bakın, hemen hemen 3 kata tekabül ediyor. Yani işletmecilerimiz şu anda olduğu gibi tek bir katlı dükkana değil, istemeleri halinde 3 katlı bir işyerine sahip olabilecekler. Karar meclisten çıktı. Palandöken Belediyesi olarak bu bölgede uygulanacak tek tip projeler hazırlatacağız. Yani her isteyen kendi kafasına göre işyeri yapmaya kalkmayacak. Bize başvuracak, hazırlanan tek model proje üzerinden yeni işyerini inşa edecek" şeklinde konuştu.

ESKİ BİNALARA YENİLEME FIRSATI DOĞDU

Başkan Bulutlar, Palandöken'de yıllardır tapu sorunu olan kooperatiflere de vurgu yaparak, söz konusu kooperatiflerin bu sorununu da çözüme kavuşturduklarını açıkladı. İlgili kooperatifleri isimleriyle birlikte açıklayan Bulutlar, bir başka müjdeyi ise, ilçedeki eski yapılar için verdi. Yenişehir'in girişinden Yıldızkent'e kadar olan bölgede hem alt, hem de üst yolda çok sayıda eski yapının bulunduğunu hatırlatan Başkan Bulutlar, "Benim hayalimdi, en büyük arzumdu. Bu eski yapıları yeniden imar etmeyi çok istiyordum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey'in de destekleriyle bunu da gerçeğe dönüştürüyoruz. Söz konusu güzergah üzerindeki yapılar bilindiği gibi 5 kat imarlı durumda. Biz bu bölgeleri 8 katla imarlandırdık. Yani bahsini ettiğimiz bölgedeki yapılar, ikamet eden sakinlerinin istemeleri halinde yıkılıp 8 katlı olarak yeniden inşa edilebilecek. Ama bunun için bir şartımız var, o da yapıların altında mutlaka otopark bulunacak. Kaldı ki, bu zorunluluğu bundan sonra ilçemizde uygulanacak tüm konut projeleri için getirdik." ifadelerini kullandı. Yenişehir'deki eski ve 5 katlı binalarda ikamet eden vatandaşların bir araya gelmek kaydıyla müteahhit firmalarla anlaşabileceklerini ve 5 kat olan binalarını yıktırarak 8 kat şeklinde yeniden inşa ettirebileceklerini kaydeden Bulutlar, "Öyle vatandaşlarımız var ki; 100 metrekare evlerde yaşıyor. Aldığımız bu karar neticesinde vatandaşlarımız hem oturdukları binayı yeniletebilecek, hem de çok cüz'i rakamlarla evlerini büyütebilecekler. Müteahhit firmalar bu gelişmeyi çok yakından takip ettiler. Öyle zannediyoruz ki; ilerleyen günlerde bu bina sahipleriyle mutlaka irtibata geçeceklerdir" diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.