İhmale gelmiyor!

Tekman’daki 43 pozitif vakadan sonra, Korona virüs İspir’de de alarma yolaçtı!

admin
admin
05 Mayıs 2020 Salı 01:14
İhmale gelmiyor!

Bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan “asrın illeti” Korona, ölümcül sonuçlarıyla insanlığı yeni arayışlara ve yeni çareler üretmeye zorluyor.

TEDBİRLERDEN TAVİZ YOK

Vali Okay Memiş, Palandöken’e yaptığı açıklamada, Erzurum’un Korona virüs’e karşı verdiği mücadelenin tavizsiz ve aralıksız sürdüğünü bildirdi. Vali Memiş, bu çerçevede Erzurum halkına gösterdiği sabır ve özenden dolayı teşekkür etti. Geçen bir hafta süresince ölü sayısında artış olmadığını dile getiren Vali Memiş, salgının başından buyana yedi vatandaşımızı kaybettiğimizi, ölümle sonuçlanan başka vakanın olmadığını da tekrarladı.

TESTLER YÜZDE 99 NEGATİF ÇIKIYOR

İsteğe bağlı test dışında, günlük 300 dolayında test yapmayı sürdürdüklerini hatırlatan Vali Memiş, bu testlerin neredeyse tamamında vaka sayısının sıfır, nadiren de olsa bazen bir veya iki vaka çıktığını kaydetti. Vali Okay Memiş, şehir merkezinin çok iyi durumda olduğunun da altını çizdi.

FİLYASYON EKİPLERİ TEKMAN’DA

Geçtiğimiz hafta cenaze namazı ve taziye ziyaretinden ötürü Tekman’da vaka sayısında sıçrama olduğunu ifade ederek, karantina altına alınan üç köyde toplam 43 vatandaşımızın Korana virüs’e yakalandığını hatırlattı. Vali Memiş, bu ilçemizde filyasyon ekiplerinin tarama çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

YATAK KAPASİTESİNİN YÜZDE 80’İ BOŞ

Her an değişen ama genelde 80-90 arasını geçmeyen pozitif vakanın her iki araştırma hastanesinde tedavilerinin devam ettiğini bildiren Vali Okay Memiş, gerek sağlık altyapısı ve gerekse yoğun bakım yatağı açısından Erzurum’un çok ama çok iyi durumda olduğunu tekrarladı.

Vali Memiş, yoğun bakım yatak kapasitesinin en çok yüzde 20’sinin dolu olduğunu bildirdi.

İSPİR KORKUTTU AMA DURUM KONTROL ALTINDA

Vali Memiş, yaptığı açıklamada son olarak İspir’e dikkati çekti ve geride kalan üç-beş gün içerisinde İspir’de pozitif vaka sayısında bir artış olduğunu gördüklerini, bunun üzerine anında alarm üreterek meselenin üzerine odaklandıklarını kaydetti.

İspir’deki bu artışın da muhtemel sınır illerindeki izinsiz giriş çıkışlardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Palandöken

Editör

Son Güncelleme: 05.05.2020 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.