İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KÜÇÜKLER’E SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

İçişleri Bakanlığı, ihbar sonucu "kamulaştırma vurgunu" Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

22 Ekim 2013 Salı 22:24
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KÜÇÜKLER’E SORUŞTURMA İZNİ VERDİ
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi'ndeki "kamulaştırma vurgunu" ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, encümen üyeleri ve belediye yöneticileri hakkında soruşturma izni verdi.
 
400 DOSYAYA EL KONULDU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde ortaya çıkan iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, yaklaşık 400 kamulaştırma dosyasına el koydu. Soruşturmayı yürüten Savcı Ayyayla, sahte tapularla Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğrattığı iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler başta olmak üzere, İmar Dairesi'nde Memur İhsan Ö. İmar Dairesi Başkanı Ufuk D. ve diğer yöneticiler hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan "soruşturma izni" istedi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı 42 sayfalık "ön nceleme raporu" tamamlanarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayına sunuldu.
 
YARGILAMANIN ÖNÜ AÇILDI
Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı 42 sayfalık 2013/68 sayılı soruşturma izni raporunu İçişleri Bakanı Muammer Güler, 18 Şubat 2013 günü onayarak imzaladı. Rapor tam 9 ay sonra 9 Eylül 2013 günü Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğ edildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzaladığı "soruşturma izni raporu" soruşturmada ismi geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile encümen üyeleri ve çalışan memurlara tebliğ edildi. Bu onayla Başkan Küçükler'in yargılanmasının önü açılmış oldu.
 
ARSALAR BEDELSİZ TAHSİS EDİLDİ
Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı "soruşturma raporu' incelemesinde Başkan Küçükler'in İmar Dairesi Başkanlığı'ndaki yolsuzlukla birlikte, iş adamları S.Ş.'ye 1 milyon 225 milyar, M.C.'ye 1.5 milyon liralık bedeller tahsil edilmeden arsaların verildiği rapora yazıldı.
 
"NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve soruşturma kapsamında ismi geçenler, "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "nitelikli dolandırıcılık" ve "edimin ifasına fesat karıştırma" iddiaları ile suçlanıyor.

Editör

Son Güncelleme: 22.10.2013 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bu sonuç 2013-10-23 15:27:17

ahmet küçüklerin yeniden aday edilmeyeceğinin soruşturması

Avatar
Vatandaş 2013-10-23 15:11:53

geç bile kalındı

Avatar
recep 2013-10-23 15:10:51

bu adam hala aday olmayı planlıyor. allahım yarabbim yaa