İBRAHİM ERKAL’DAN ’ÇENGELLİ İĞNE’ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak katıldığı iftarda kravat yerine yakasına çengelli iğne takan İbrahim Erkal’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

admin
admin
21 Haziran 2016 Salı 12:54
İBRAHİM ERKAL’DAN ’ÇENGELLİ İĞNE’ AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar davetine, ilginç yaka aksesuarı ile katılan ünlü türkücü İbrahim Erkal, çengelli iğnesi alay konusu olunca açıklama yaptı. Erkal, "Yaka iğnesini aksesuar olarak kendim taktım. Yakıştırdığım için taktım. Kıyafet kombinini ben seçtim. Farklı bir tarz olduğu için ilgi çekmesi normal. İnsanlar kıyafetlerinde farklı aksesuarlar kullanıyor. Ben de böyle bir aksesuarı tercih ettim" dedi.
OSMANLI’DAN ÖRNEK
Ünlü türkücü açıklamasının devamında ise Osmanlı döneminden bir örnek göstererek şöyle devam etti:
"Çengelli iğnenin elbette bir anlamı var! Osmanlı döneminde saygıyı belirtmek babında kaftanın yakası üstten Çengelli iğneyle bir araya getirilirdi. Bu davranış, huzuruna çıktığı devlet büyüklerine, saygın kişilere karşı bir nevi saygı göstergesidir. Benim de bu mübarek gecede devletin bir numarasının davetine karşı şükran ifadem böyle oldu. Bu benim bakış açım. Her fikre saygı duyarım, terbiye sınırlarını aşmadıkça." 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.