İBRAHİM ERKAL: ERZURUM'A KÜSME LÜKSÜM OLAMAZ!

B.B. Erzurumspor'un şampiyonluk kutlamalarına davet edilmeyen ünlü sanatçı İbrahim Erkal, DOĞUTÜRK'e konuştu.

admin
admin
02 Mayıs 2016 Pazartesi 00:12
İBRAHİM ERKAL: ERZURUM'A KÜSME LÜKSÜM OLAMAZ!
B.B. Erzurumspor'un şampiyonluk kutlamalarına davet edilmeyen ünlü sanatçı İbrahim Erkal, "Düzenledikleri etkinliklere beni davet etmeyen Büyükşehir Erzurumspor yöneticileri, İbrahim Erkal'ı küstüreceklerini zannederlerse, yanılırlar. Benim memleketime küsme lüksüm kesinlikle olamaz. Geçmişte de benzeri türde yanlışlar yapanlar şimdi yoklar, ama ben varım ve buradayım" dedi. Yazarımız Öztürk Akkök'e konuşan Erkal, yeni bir Erzurumspor Marşı bestelediğini, bu marşı da dünyanın ve ülkenin dört bir yanına yayılmış tüm Erzurumlular'a hediye edeceğini özellikle vurguladı.
Şimdiye kadar yaptığı onlarca beste ve söylediği şarkılarla Erzurum'un adını tüm dünyaya duyurduğunu belirten İbrahim Erkal, davet skandalının patlak vermesinden sonra, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kendisini telefonla arayarak davet ettiğini, ancak kutlamalara yetişmesinin mümkün olmadığından, gelen talebi geri çevirdiğini söyledi. Kendisinide uçak fobisi olduğunu, dolayısıyla uçakla yolculuk yapamadığını Başkan Sekmen'e aktardığını hatırlatan İbrahim Erkal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
BENİM ERZURUM SEVDAMI HERKES BİLİR
"-Ben, Erzurum ismi ile özdeşleşmiş bir sanatçıyım. Herkes benim sevdamı iyi bilir. Bugüne kadar Erzurum'un hemen her meselesinde var oldum, bundan böyle de olacağım. Yaptığım besteler, söylediğim şarkılar, türküler ortada. Yeni bir çalışma daha yapıyorum. O çalışmamda da yine Erzurum ile ilgili iki parça bulunuyor. Erzurum'a büyük bir sevda ile bağlı olan ben, nasıl olur da bir etkinliğe davet edilmediğim için memleketime küserim! Benim böyle bir lüksüm yoktur, olamaz da. Bizi Erzurumspor'un şampiyonluk kutlamalarına davet etmeyen yöneticiler, halkımızdan gerekli tepkiyi anında almıştır. O tepkiden sonra bize 'buyurun, gelin' denmesi, bayram-kına ilişkisine çok benziyor. Ben, başta erzurumlular olmak üzere, halkın gönlünde yer edinmiş bir sanatçıyım. Bize karşı geçmişte de yanlışlar yapıldı. Bakın, bugün o yanlışları yapanların hiç birisinin esamisi bile okunmazken, ben buradayım, varım ve var olmaya da Allah'ın izni ile devam edeceğim."
MARŞIN BESTESİ İÇİN PARA TALEBİM OLMADI
Olayın başta sosyal medya olmak üzere, kamuoyunda söylenip, yazılmaya başlanmasından sonra, bazı iddiaların da ortaya atıldığına dikkati çeken İbrahim Erkal, "Bir Erzurumspor Marşı yazdım ve besteledim. Bu marşın stüdyo ortamında, profesyonel saz sanatçıları tarafından kaydının yapılması gerekiyordu. Benim marşa karşılık 15 bin lira talep ettiğim yazıldı, söylendi. Hayır, ben 15 değil, Erzurumspor Başkanı Ali Demirhan'dan 25 bin lira, stüdyo masrafı ve saz sanatçıları için istedim. Kendim için, marş yazdım, besteledim diye para istemedim. Ali Demirhan, geçmişte Yalova'da yaptığı yanlışların benzerini şimdi Erzurum'da tekrar ediyor. Başkan unutmasın ki, orası Erzurum, Yalova değil. Kısmet olursa mayıs ayı sonunda Erzurum'a gelecek, marşı da beraberimde getirecek ve Dadaşlar ile birlikte o marşı söyleyerek, kendilerine hediye edeceğim" diye konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 02.05.2016 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.