HİZMET İŞ'TEN TAN'A SERT TEPKİ

Hizmet İş Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, TBMM'ye Erzurum'un adının 'Erzerom' olarak değiştilrilmesiyle ilgili verdiği kanun teklifine tepki gösterdi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 09:41
HİZMET İŞ'TEN TAN'A SERT TEPKİ
Aksakal, Altan Tan’ın Erzurumluyu tahrik eden açıklamalar yaptığını belirterek, Tan'ın Erzurum adının 'Erzerom olarak değiştirilmesi için TBMM'ye verdiği kanun teklifini eleştirdi.

Aksakal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Erzerom adı, daha çok Ermeniler tarafından kullanılmıştır. Altan Tan bu teklifi neden yapmıştır?. Erzurum üzerinden siyaset yapılması olumsuz sonuçlar doğurur. Erzurum’u tahrik edecek açıklamalar yapılmamalıdır. Erzurum'un milli hassasiyetlerini ölçmeye kalkmak, doğru bir yaklaşım değildir. Altan Tan, yaptığı kanun teklifiyle haddini aşan bir uslup kullanmıştır. Erzurum milli mücade kentidir. Hiç bir zaman vatan hainlerine geçit vermemiştir, vermeyecektir.”

Aksakal, Erzurumlu vekillerin konuyla ilgili duyarlı davranmasını isteyerek, Aziziye Tabyaları’ndaki yürüyüşe gösterilen yoğun ilginin kentin milli hassasiyetini özetlediğini ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2013 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.